NEVÜ'de 'Ögrencilere Yönelik' Etkinlikler Devam Ediyor

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafindan ögrencilere yönelik "Kisisel Gelisim ve Etkili Iletisim Interaktif (Uygulamali) Egitim Programi", "DGS’ye Hazirlik çerçevesinde Matematik Kursu" ve "Kisisel Gelisim ve Motivasyon Atölyesi" etkinlikleri düzenlendi.

NEVÜ'de 'Ögrencilere Yönelik' Etkinlikler Devam Ediyor


NEVÜ Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) bünyesinde Ögr. Gör. E. Eylül Erul koordinatörlügünde gerçeklestirilen "Kisisel Gelisim ve Etkili Iletisim Interaktif (Uygulamali) Egitim Programi" etkinligi, Ögr. Gör. Ömer Akçayir ve Ögr. Gör. Gülçin Çaliskan koordinatörlügünde "DGS’ye Hazirlik Çerçevesinde Matematik Kursu" etkinligi ve Ögr. Gör. Nurdan Demir koordinatörlügünde "Kisisel Gelisim ve Motivasyon Atölyesi" etkinligi ögrencilerin katilimlariyla gerçeklestirildi.



Kisisel Gelisim ve Etkili Iletisim Interaktif (Uygulamali) Egitim Programi

Ögr. Gör. E. Eylül Erul koordinatörlügünde gerçeklestirilen "Kisisel Gelisim ve Etkili Iletisim Interaktif (Uygulamali) Egitim Programi" etkinligi ile meslek yüksekokulu ögrencilerinin kisisel gelisimlerine destek olmak ve mesleki hayatta karsilasacaklari zorluklari asmalarina yardimci olmak amaçlandi. Bu amaçla yapilan 3 saatlik seminer programinda; kendini tanima ve tanitma becerileri, öz güveni arttirma çalismalari, sahne (kürsü) ve mikrofon korkusunu yenme uygulamalari, iletisim kavrami, ögeleri ve teknikleri, beden dili kavrami ve örnek uygulamalar, sunum kavrami ve sunum teknikleri gibi konular interaktif (uygulamali) yöntemlerle ele alindi.

"DGS’ye Hazirlik Çerçevesinde Matematik Kursu"

Ögr. Gör. Ömer Akçayir ve Ögr. Gör. Gülçin Çaliskan koordinatörlügünde gerçeklestirilen "DGS’ye Hazirlik Çerçevesinde Matematik Kursu" çalismasiyla meslek yüksekokulu ögrencilerinin dikey geçis sinavi (DGS) için matematik becerilerine destek olmak amaçlandi. Bu amaçla yapilacak olan matematik çalismasinda genel olarak DGS sinavinda sorulan matematik sorularina yönelik olarak soru çözümü gerçeklestirilmekte ayrica DGS’ye nasil çalisilacagi konusunda bilgiler verildi.



"Kisisel Gelisim ve Motivasyon Atölyesi"

Ögr. Gör. Nurdan Demir koordinatörlügünde meslek yüksekokulu ögrencilerinin kisisel ve mesleki gelisimlerine destek olmak amaciyla, "Kisisel Gelisim ve Motivasyon Atölyesi" etkinligi gerçeklestirildi.

Bu amaçla yapilacak olan atölye çalismasinda genel olarak ögrenme ve basarinin ne oldugu, hedef belirleme ve bu hedeflere nasil ulasilacagi, basariya giden yolda motivasyonun nasil artirilacagi, karsimiza çikan engelleri asma yöntemleri, olumlu ve dogru düsünme teknikleri gibi konular interaktif yöntemlerle ele alindi. "Kisisel Gelisim ve Motivasyon Atölyesi" etkinligi çerçevesinde ayrica 10 hafta sürecek atölye çalismalari düzenlenmekte.
Kaynak: İHA