'Marasli Ferdi Tayfur'

Kahramanmaras’ta 1970’li yillardaki gibi ceket, pantolon ve gömlek giyen, saç stilini de Ferdi Tayfur gibi yaptiran baharatçi Murat Erdem, müsterilerin ilgi odagi haline geldi. Her gün is yerine bu tarziyla gelen Erdem, müsterileriyle de fotograf çektiriyor.

'Marasli Ferdi Tayfur'
12 yasindan bu yana takim elbiseye merak salan 40 yasindaki Murat Erdem, gençlik yillarindan sonra giyim tarzini 1970-1980’li yillarindan esinlenerek sekillendirdi. Ispanyol paça pantolon, genis yakali gömlekleri seçen Erdem, her gün gardirobundaki 75 ceketinden birini giyiyor. Her gün berbere giden Erdem, saç sitilini de Ferdi Tayfur gibi yaptiriyor.

Is yerine gelen müsterilerin de kendisi ile fotograf çektirdigini belirten Erdem, bundan mutlu oldugunu söyledi.



Küçük yaslardan itibaren takim elbise giydigini anlatan Erdem, "Belli bir süre sonra bunu daha degisik renklerde denemeye çalistim. Görenlerin ilgisini çektikçe olumlu tepkiyi aldikça, kendi kafamdan renkleri kendi tasarimima uydurup giymeye basladim. Görenler eski Türk filmleri 70’ler ve 80’lerin modasini tasidigimi düsünüyorlar. Bu da bana sevinç ve mutluluk veriyor. Bu ilgiyi gördükçe daha çitayi yükseltmeyi düsünüyorum. Tabii her gün ise bu sekilde geliyorum. Sabahleyin kalkip tirasi oluyorum. Berbere ugrayip saçlarimi yaptiriyorum. Ondan sonra isime geliyorum. Saç stili ile alakali genellikle Ferdi Tayfur’un saçlarina benzetiyor görenler” dedi.

Is yerine gelenlerin mutlaka fotograf çektirip sosyal medyalarinda paylastigini belirten Erdem, söyle devam etti:

"Bu giyim ve kusamla böyle, yaklastiklari zaman ayri bir mutlu oluyorum. Öncelikle giyim ayri bir farklilik. Onun için giyecegim elbiseyi ben tasiyabiliyorum. Olgunluk olarak 70’lerin 80’lerin insanlari tekrardan geri gündeme getirmis olarak. Ekoller olarak; Ferdi Tayfur vazgeçilmezim zaten. Müslüm Gürses, Ibrahim Tatlises. Mesela sosyal medyada her gün onlarin giyim tarzina bakiyorum. Hangi ceket bana uygun, hangi pantolon uygun. Kendime örnek aldigim insan onlar benim."

Su an 75 ceketi oldugunu söyleyen Murat Erdem, "Artik gardiroba sigmiyor. Hanim buldugu yere ativeriyor. Ailem beni bu sekilde tanidigi için sikinti çikmiyor. Yani sonradan degismedim. Evlendikten sonra bu sekilde hep gündemde oldugum için ailem için bir sikinti olmuyor. Evet, ilk kiz istemeye gittigimizde benim hanim görmedi beni. Ilk önce beni baldizim o gördü. Ya demis bu sanatçi bizim demis basimiza talih kusu kondu. Esimle tanisma hikayem de böyle oldu" diye konustu.

Kaynak: İHA