'Kilis Gravürleri Resim Sergisi' Açilisi Yapildi

Kilis’te 46. Turizm Haftasi kutlamalarinda Kilis Gravürleri Resim Sergisinin açilisi yapildi.

'Kilis Gravürleri Resim Sergisi' Açilisi Yapildi
Her yil 15-22 Nisan tarihleri arasinda çesitli etkinliklerle kutlanan ve bu yil da yapilacak olan 46. Turizm Haftasi etkinlikleri münasebetiyle Vali Yardimcisi Kemal Balaban, Il Kültür ve Turizm Müdürü Cuma Özdemir ve beraberindeki heyetle birlikte Vali Recep Soytürk’ü makaminda ziyaret ettiler. Daha sonra Alaeddin Yavasca Müzesi bahçesinde Kilis Gravürleri Resim Sergisi açildi. Burada bir açilista konusan Vali Recep Soytürk, Alaeddin Yavasca Müzesinin kente ayri bir güzellik kattigini, Yavasca’nin hatiralarinin hem Kilislilere hem de Türk insanina miras kaldigini belirtti.

Soytürk, " Kilis’in tarihi yapilarinin, sokaklarinin resmedildigi bir sergi. Resimleri yapan sanatçimizi da tebrik ediyorum. Turizm Haftamizin da kutlu olmasini temenni ediyorum" dedi.

Konusmanin ardindan Kilis Gravürleri Resim Sergisinin açilis kurdelesi kesildi, protokol üyeleri sergiyi gezdi. Programin sonunda Il Kültür ve Turizm Müdürü Cuma Özdemir, Vali Soytürk’e hediye takdim etti. Sergi, 22 Nisan’a kadar gezilebilecegi bildirildi.

Açilisa Ressam Muhammed Edip, Vali Yardimcisi Kemal Balaban, Ipek Yolu Kalkinma Ajansi Kilis Temsilcisi Abdullah Kahraman, Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Kurtbogan ile turizm paydaslarinin katildi.

Kaynak: İHA