Hirsizlik Için Girdigi Elektrik Trafosunda Akima Kapilan Sahis Agir Yaralandi

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde hirsizlik amaciyla elektrik trafosunun kapi kilidini kirarak içerisine giren bir sahis, yüksek akima kapilarak agir yaralandi.

Hirsizlik Için Girdigi Elektrik Trafosunda Akima Kapilan Sahis Agir Yaralandi
Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz gece saatlerinde Yenimahalle’de meydana gelen olayda D. I., adli sahis, mahalleye enerji saglayan trafolarin bulundugu kabin binasinin kapisini kirarak içeri girdi. Kabin içinde meydana gelen patlama mahallede elektrik kesintisine neden olurken, mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri trafo binasinda yarali halde bir sahsin bulundugunu belirledi. Vücudunda ciddi yaniklar olusan yarali sahis, olay yerine gelen ambulansla önce Kiziltepe Devlet Hastanesi’ne, buradan da yanik ünitesi bulunan Sanliurfa Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yapilan inceleme sirasinda kabin binasinda kablo kesmek için kullanilan bir pense ve sahsa ait terlik bulundu. Söz konusu sahsin, 33 bin 500 volt enerji barindiran ve bu nedeniyle üzerinde “Ölüm Tehlikesi” uyarisi bulunan kabin binasina hirsizlik yapmak için girdigi degerlendirildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatilirken, Dicle Elektrik ekipleri, trafo binasindaki hasari gidererek mahalleye yeniden elektrik verdi.
Kaynak: İHA