Giresun Kent Kültürü Ve Basin Tarihi Sergisi Ziyarete Açildi

Giresun’da 46. Turizm haftasi kapsaminda 4. Ömer Erden Menteseoglu Giresun Kent Kültürü ve Basin tarihi sergisi açildi.

Giresun Kent Kültürü Ve Basin Tarihi Sergisi Ziyarete Açildi
Can Akengin Sanat düzenlenen serginin açilisini Giresun Valisi Enver Ünlü, Kültür ve Turizm Il Müdürü Kemal Gürgenci ve Arastirmaci Gazeteci Yazar Hüseyin Gazi Menteseoglu yapti. Sergide Hüseyin Gazi Menteseoglu’nun kisisel arsivinden Giresun’a özgü eski fotograflar, Osmanli dönemi gazeteler, 1900’lü yillarda matbaa sektöründe kullanilan aletler ve çesitli belgeler yer aldi.

Bu yil 4.’sü düzenlenen Ömer Erden Menteseoglu Giresun Kent Kültürü ve Basin Tarihi sergisiyle ilgili bilgi veren Hüseyin Gazi Menteseoglu, “Rahmetli babam Ömer Erdem Menteseoglu’nun adina bu sergiyi düzenliyorum. Onun adini yasatmak için düzenliyorum. Bu dördüncüsü oldu. Sergimizde genelde Osmanlica evraklar, Osmanlica gazeteler ve Türkçe efemeralar var. Ayrica Osmanli ve Cumhuriyet dönemi eski Giresun fotograflari var. Toplamda 100 civari belge ve fotografi çerçeveleyip sergimizi ziyaret eden insanlarin begenisine sunuyoruz. Her yil farkli bir tema kullandik. Geçen yillarda siyah beyaz fotograf sanatimiz vardi. Bu sene konuyu biraz basin tarihine ayirdik. 1900’lü yillarda matbuat sektöründe kullanilan kliseler ve diger matbuat aletleri sergiledik. Bizim için bu sergi çok özel. Babamizin adina düzenledigimiz için onun adina da bir köse ayirdik. Plaketlerini, daktilosunu, birkaç fotografini yerlestirdik. Onun yaptigi çalismalari degerlendiriyoruz. Ama serginin asil kaynagi benim kisisel arsivim. Ben 2001 yilindan bu yana Giresun ile ilgili efemeralari ve fotograflari topluyorum. Daha çok Giresun gazeteleri topladim ancak çevre illerin gazetelerini arsivimize ekledik. Toplamda 500 civari gazeteye ulastik” dedi.

Serginin açilisina Giresun Valisi Enver Ünlü ve Kültür ve Turizm Il Müdürü Kemal Gürgenci’nin yani sira AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Belediye Baskan Yardimcisi Abdurrahman Demirel, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA