Giresun'da Pandeminin Ardindan Ilk Izci Kampi Gerçeklestirildi

Giresun Izcilik Gençlik ve Spor Kulübü Sehit Tuggeneral Bahtiyar Aydin Izci Evi’nde 40 ögrenciyi hafta sonu 2 gün doga ile bulusturdu.

Giresun'da Pandeminin Ardindan Ilk Izci Kampi Gerçeklestirildi
Türkiye Izcilik Federasyonu Arama Kurtarma ve Insani Yardim Enstitüsü Karadeniz Sorumlusu ve ayni zamanda da Türkiye Izcilik Federasyonu Egitimci Lideri Ismail Seyranlioglu, pandeminin ardindan gerçeklestirilen ilk izci kampinin ögrencileri hem doga, hem de birbirleriyle bulusturdugunu belirtti.

Izci Lideri Seyranlioglu, yaptigi açiklamada “Kamplarimizin asil amaci 2022 yili içinde yapacagimiz milli bilinç kamplarina hazirlamak. Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampi ve akabinde Samsun Ilkadim kamplarimiz var. Bu kamplara hazirlik için izcilik egitimleri veriyoruz. Ögrenciler pandemiden dolayi egitim ve ögretimini 2 yili online gerçeklestirdi. 2 yilin ardindan Izcilik Federasyonu olarak ögrencilerimizin sosyallesmesine yardimci olduk. Sosyallesmenin yani sira kamp ateslerinde konusma yapan ögrencilerin özgüveni yerine geldi. Kapimiza 40 ögrenci katildi, 15 de izci gönüllüsü, izci yardimcisi ve liderler katilim gösterdi. Ögrenci velilerine tavsiyem, pandemiden dolayi çocuklar internet bagimlisi oldu. Veliler çocuklarini sosyallesmesi için bu tür kamplara göndersinler. Ögrenciler kendilerini burada hayata hazirliyorlar, özgüvenini topluyor ve sosyallesiyorlar, yeni arkadaslar ediniyorlar. Çocuklari internet bagimliligindan uzak tutmalari için bu tür sosyal aktivite olan yerlere göndersinler" dedi.

Kaynak: İHA