Evden Kaçan Kiz Kardesi Ile Konusmak Isterken Silahla Dehset Saçmisti, Yargilanmasina Devam Edildi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde evden kaçan kiz kardesi ile konusmak isterken çikan silahli kavgada 1 kisiyi öldüren sahsin yargilanmasina devam edildi.

Evden Kaçan Kiz Kardesi Ile Konusmak Isterken Silahla Dehset Saçmisti, Yargilanmasina Devam Edildi
Kastamonu’nun Araç ilçesinde Çay Mahallesi’nde 2020 yilinin Aralik ayinda meydana gelen olayda, bir sahis ile evden kaçan kiz kardesi ile konusmak isteyen T.G. ile bir grup arasinda tartisma çikti. Tartisma sirasinda T.G., yaninda bulundurdugu silahla 30 yasindaki Kenan Özkan Hüsük’e ates etti. Kursunun hedefi olan Hüsük, olay yerinde hayatini kaybetti. Cinayet ani ise çevrede bulunan güvenlik kamerasina anbean yansidi. Olayla ilgili T.G. ile kavgaya karistigi tespit edilen A.G., Y.A. ve Y.G. gözaltina alindi. T.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diger sahislar ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Yargilanmalarina devam edildi

Sahislar hakkinda ’basit yaralama’, ’kasten yaralama’, ’kasten öldürme’, ’konut dokunulmazligini ihlal etme’ suçlarindan açilan dava, Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Davada tutuklu sanik T.G.’nin avukati yaptigi savunmada, “T.G., baska bir insana kaçan evli kiz kardesi için taraflarla görüsmeye gitmistir. Amaç kiz kardesini alip bu isten vazgeçirmektir. Odaya girer girmez T.G.’nin kafasina sopayla vurulmustur. T.G. ise, bu sinirle tabancasini çekip öfkeyle ayaklara dogru ates etmistir. Y.G.’nin elinde sopayla T.G.’nin üzerine dogru kostugu görülüyor. Bunu haber alan maktul Kenan Hüsük, eve gidiyor. Hüsük’ün de elinde sopa ve tabanca vardir. Kenan’in elinde net bir sekilde görüntülere bakildiginda silah görülüyor. Kenan’in hususi bu olay için geldigi belli oluyor. Ayrica mahalle sakinleri de elinde sopayla T.G.’nin üzerine geliyor. T.G. ise kaçiyor. Kaçarken ates etmiyor. Ama bir yandan da ellerinde sopalarla sanigin üzerine geliyorlar. Sonra düsüyor ve yerde iken tekme atmaya basliyorlar. Sonra bir el ates ediyor, tekme ve tokattan kendisini korumak için. Bu olay neticesinde de Kenan hayatini kaybediyor. Burada mesru müdafaada bulunuyor. Görüntüler ve deliller toplandiginda bogusma esnasinda ates edildigi için Kenan ile de bir problemi yok. Bu yüzden eylem mesru müdafaa sinirlarinda kalmistir. Bu yüzden tahliyesini talep ediyorum. Çünkü uzun zamandir müvekkilimiz tutukludur” dedi.

Mahkeme heyeti, güvenlik kamerasi görüntülerinin netlestirilmesi için gönderdigi Emniyet Genel Müdürlügü Kriminal Daire Baskanligindan raporun gelmemesi sebebiyle durusmayi 4 Temmuz tarihine erteleyerek T.G.’nin de tutuklulugunun devamina karar verdi.
Kaynak: İHA