DAIB Baskani Tanriver Güven Tazeledi

2018 yilindan bu yana DAIB Baskanligi görevini yürütmekte olan Ethem Tanriver, düzenlenen olagan seçimli genel kurulda, bir kez daha DAIB Baskanligina seçilerek güven tazeledi.

DAIB Baskani Tanriver Güven Tazeledi
Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi yeni hizmet binasinda seçim heyecani yasandi. Genel Kurul, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan yönetim ve denetim kurullarinin raporlari, bilanço, gelir gider ve tahmini bütçe hesaplari okunarak kabul edildi. Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi üyeleri sandik basina giderek yeni yönetim kurulu, denetim kurulu ve TIM delegelerini belirledi. Ihracatçilarin oylariyla seçilen kurullar 2026’nin Nisan ayina kadar görevine devam edecek.

Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi Genel Kurulu’nda 2 liste yaristi. Dogu Anadolu Ihracatçilari Birligi’nde Ethem Tanriver’in baskan adayi oldugu kirmizi liste 455 oyla seçimi kazanirken, Osman Bahar’in baskan adayi oldugu Beyaz liste 319 oy aldi.

Seçimde güven tazeleyen DAIB Baskani Ethem Tanriver konusmasinda, 1937’de kurulan Türkiye’nin ilk ihracatçi Birliginde Baskanlik yapmanin gururu ve sorumlulugunu yasadigini ifade ederek, “4 yil önce bizlere güvenip bu görevi verdiniz, verdigimiz sözleri tutmanin hakli gururu ile karsinizdayiz çünkü ben degil biz ruhuyla çalistik” dedi.

Genel Kurulda geçerli oylarin 455’ini alarak bir kez daha baskan seçilen Ethem Tanriver, kendisini tekrardan bu göreve layik gören üyelere tesekkür ederek sunlari söyledi:

“2018 yilinda basladigimiz görevimize yeni dönemde de devam edecegiz. Kiymetli ihracatçilarimiz bu görevi bize layik gördüler, hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Seçimlerde aslinda kimse kaybetmeyecek, DAIB ailesi olarak hepimiz kazanacagiz. Bizler Ekip olarak makami küçültecek, hizmeti büyütecegiz. Genel kurulumuza tesrif eden tüm ihracatçilarimiza tekrar tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA