Çukurova Cup Sona Erdi

Adana’da Seyhan Belediyesi’nin ana sponsorlugunda yapilan Çukurova Cup 14 Yas Uluslararasi Tenis Turnuvasi (Tennis Europe Junior Tour) sona erdi. 22 yildir araliksiz düzenlenen Çukurova Cup’ta tenis söleni yasandi.

Çukurova Cup Sona Erdi
Adana Tenis Dag ve Su Sporlari Kulübü’nde (ATDSK) 9 Nisan’da eleme maçlariyla baslayan Seyhan Belediyesi Çukurova Cup Tenis Turnuvasi, 11 Nisan’daki ana tablo maçlarinin ardindan, 17 Nisan’da final maçlari ve kupa töreniyle son buldu. Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Belçika, Danimarka, Ingiltere, Iran, Ispanya, Italya, Kazakistan, Lüksemburg, Pakistan, Romanya, Rusya’dan tenisçilerin katildigi turnuvada Anton Kartsev’i 6-1 ve 6-2’lik setlerle yenen Savva Rybkin sampiyon oldu. Tek kadinlarda Maria Tenase, Ada Kumru’yu (Türkiye) 6-3 ve 6-4’lük skorla 2 sette yenerek, sampiyonluk kupasini kaldirdi. Çift erkeklerde Emre Atlamis (Türkiye) ve Doruk Ege Sahin (Türkiye) çifti, karsilastiklari Kaan Isik Kosaner (Türkiye) ve Özgür Erdem Turgut (Türkiye) çiftini 6-1 ve 6-3’lük setlerle geçtiler. Çift kadinlar sampiyonlari Anna Kartseva ve Maria Tenase çifti de, 6-2 6-3 setlerde kazandiklari çiftler finalinde Esila Toklu (Türkiye) ve Melis Yildirim (Türkiye) çifti ile karsilastilar.

“Adana için önemli turnuva”

Final maçlarinin ardindan yapilan kapanis töreninde sampiyonlara ve finalistlere kupalarini veren turnuva sponsoru Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, uluslararasi organizasyonlarin kentin tanitimi ve turizmi açisindan önemine deginerek, “Sporun dogumdan ölüme kadar, beden ve ruh sagliginin temini açisindan en önemli araç oldugu düsüncesindeyim. Tenis gibi zor bir spora küçük yaslarda baslayarak, ulusal ve uluslararasi turnuvalarda oynayan sporcularimizi kutluyorum. Sponsoru oldugumuz bu uluslararasi turnuva kentimiz için de önemli. Üyesi oldugum Adana Tenis, Dag ve Su Sporlari Kulübüme de, Türk Tenisine ve Adana’ya yaptigi katkilar nedeniyle ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi, Performans Tenis Kaptani Özkan Çetin de, uluslararasi arenada rakiplerin hangi seviyede olduklarini, dünyada tenisin nereye gittigini takip etmek açisindan uluslararasi turnuvalarin önemli olduguna deginerek, “Kulübümüzde zor sartlarda dahi 22 yildir ara vermeden düzenledigimiz Çukurova Cup da bu çerçevede önem verdigimiz bir organizasyon. Bu önemli organizasyona sponsor olan, sporun ve sporcunun dostu Seyhan Belediye Baskanimiz sayin Akif Kemal Akay’a tesekkür ediyoruz” diye konustu.

ATDSK Baskani Ali Refah Keskin de, destegi nedeniyle Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’a plaket vererek, tesekkür etti. Turnuvanin kapanis pastasi da Akay, Keskin, sporcular ve ATDSK bünyesindeki Türkiye’nin tek uluslararasi tenis akademisi olan HTPC’nin alt yapisindaki küçük tenisçilerin katilimiyla kesildi.
Kaynak: İHA