Bayburt'ta Devlet Destegiyle Koyun Varligi Artiyor

Bayburt’ta devam eden "Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi" çerçevesinde çiftçilere koyunlari teslim edilmeye devam ediyor.

Bayburt'ta Devlet Destegiyle Koyun Varligi Artiyor
“Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile küçükbas isletmelerinin kapasitelerini artirarak yerel irklarin gelismesine katki sunmasi ve bölgesel anlamda ekonomik güce dönüsmesi, il ve ilçelerde ki koyun varliginin artirilmasi ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi ile atil isletme kapasitelerinin üretime kazandirilmasi, yerel koyun irklarinin artirilarak bölgesel kalkinmayi ve yerel koyun yetistiriciligiyle kirmizi et açiginin kapatilmasina destek olunmasi amaçlaniyor.

Bayburt’ta da küçükbas hayvanciligi gelistirmek, yerli irk koyun yetistiriciligini yayginlastirmak, köyden kente göçün azaltilarak istihdamin saglanmasi ve kirsalda yasayan vatandaslarin hayat standartlarini yükseltmek amaciyla hazirlanan “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi” çerçevesinde çiftçilere koyun dagitimlari devam ediyor. Devam eden projede son olarak Çigdemtepe köyünde hayvancilik ile ugrasan Tuncay Karaduman’in koyunlari Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince teslim edildi.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan sürdürülen proje 1 yil daha uzatilarak 2. etabi basladi.

Bu çerçevede son verilere göre kentte 2019 yilinda 39 bin olan küçükbas hayvan sayisi 2021 yilinda 99 bin sayisina ulasarak büyük oranda arttigi görüldü.

Kaynak: İHA