Baskan Günel, Suç Duyurusunda Bulundu

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, belediye ihaleleri ile ilgili haksiz ithamlarin açiga çikmasi için devletin resmi denetim kurumlarina çagrida bulunarak olaylarin incelenmesini talep etti. Baskan Ömer Günel göreve geldigi günden bugüne seffaf belediyecilik alaninda örnek çalismalara imza attiklarini belirterek, “ Birilerinin mesnetsiz iddialari ile gerek sahsima gerekse belediye yönetimimize çamur atmalarina müsaade etmeyecegim" dedi.

Baskan Günel, Suç Duyurusunda Bulundu


Baskan Ömer Günel, Kusadasi Belediyesin de tüm islemlerin hukuka ve mevzuata uygun yapildigini, tüm ihalelerin açik ihale olarak kamuoyu ile canli paylasildigini belirtti.

2019 ve 2020 Sayistay denetimlerinden en ufak bir olumsuz kayit almadan geçtiklerini belirten Baskan Ömer Günel, “ Bir belediye baskaninin asli görevlerinden biri belediye içinde birimler arasinda koordinasyonu saglamaktir. Mali denetmenlik görevi yoktur. Bu konuda devletin basta Sayistay olmak üzere denetim birimleri vardir. Geride biraktigimiz 2019 ve 2020 yillari mali denetimlerinde tüm alim islemleri ve yapim ihalelerinin mali belgeleri tek tek Sayistay tarafindan incelenmistir. En küçük bir olumsuz durum kayda girmemistir. Bugün birilerinin mesnetsiz iftiralari karsisinda bu kentin Sehr-ül Emiri olarak en ufak bir soru isareti olmasina asla müsaade etmem. Bu sebeple iftiralar karsisinda cumhuriyet savciligina suç duyurusunda ve devletimizin denetim organlarina da konulari incelemesi için de çagrida bulundum. Iç denetimin de yapilmasi için mevzuatin tanidigi yetkilerimi kullanarak iç denetimi de baslattim. Dün oldugu gibi bugünde yapilacak incelemeler sonucunda hakliligimiz bir kez daha resmi olarak ortaya çikacaktir" dedi.

Kaynak: İHA