Bakan Varank Açiklamasi 'Enflasyonu Kontrol Altina Alip 2023 Hedeflerine Daha Hizli Ulasacagiz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Bakan Varank, enflasyon sorununun çok büyük bir kisminin küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynakli oldugunu söyleyerek, "Insallah yakin zamanda enflasyonu da kontrol altina alarak ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hizli ulastiracagiz" dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Enflasyonu Kontrol Altina Alip 2023 Hedeflerine Daha Hizli Ulasacagiz'
ORAN Kalkinma Ajansi ve Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresinin destekleriyle hayata geçen 13 projenin resmi açilisi için Yozgat’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Bakan Varank, projelerin yatirim tutarinin 28 milyon lira oldugunu söyledi.

Egitimden tarima, kirsal kalkinmadan turizme kadar birçok alani ilgilendiren projelerin her birinin önemli oldugunu aktaran Varank, “Bu projeler, sehrimizin gençlerine, kadinlarina, çiftçilerine ve turizmine hizmet edecek, Yozgat’in ekonomisine güç katacak" seklinde konustu.

Türkiye’nin etrafindaki ates çemberine ragmen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde hedeflerine ilerledigini vurgulayan Varank, ülkenin salgin döneminde dahi güçlü sanayi altyapisi, kaliteli ulasim imkanlari ve konumu sayesinde alternatif bir küresel üretim merkezi olma iddiasini ortaya koyduguna dikkati çekti. Varank, geçen yil kaydedilen yüzde 11’lik büyüme performansinin Türkiye’nin bu iddiasinin en önemli kaniti niteliginde oldugunu ifade ederek, ülkenin bu performansla G-20 ve AB ülkeleri arasinda ilk sirada yer aldigini animsatti. Bu yil da bu trendin devam ettigine isaret eden Varank, sunlari kaydetti:

"Sürekli büyüyen sanayi üretimimiz, artmaya devam eden ihracatimiz ve istihdamda yakaladigimiz ivme, bu yil da kaldigimiz yerden yolumuza devam ettigimizi gösteriyor. Tabii bu güzel gelismeler enflasyonda yasanan olumsuzluklari görmezden geldigimiz anlamina gelmiyor. Enflasyon sorunu elbette hepimizin de canimizi acitiyor. Ama emin olun bu sorunun çok büyük bir kismi küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynakli. Insallah yakin zamanda enflasyonu da kontrol altina alarak ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hizli ulastiracagiz."

Varank, yatirim, üretim, istihdam ve ihracat odakli yeni ekonomi modeliyle "büyük ve güçlü Türkiye"yi hep birlikte insa edeceklerini vurguladi. Büyük hedeflere dogru ilerlerken Yozgat’in da en büyük destekçilerden biri olduguna dikkati çeken Varank, sunlari kaydetti:

“Bilim ve Gençlik Milli Teknoloji Hamlesi’nin iki önemli odak alani. Gençlerimizin, bilim ve teknoloji konusundaki yetkinliklerini artirmak üzere atilimlarimiza devam ediyoruz. Bu dogrultuda Yozgat için güzel bir müjdeyi bu kürsüden sizinle paylasmak istiyorum. Yozgat Belediyemizle yapacagi is birligi çerçevesinde Yozgat’a bir bilim merkezi kurma karari aldik. Bugün projeye ait imzalari atarak gençlerimizi bilim ve teknolojiyle bulusturacagimiz merkezin kurulumuna hizlica baslayacagiz.”

Açilis töreninde Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Baser, MHP Yozgat Milletvekili Ibrahim Ethem Sedef, Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mahmut Sami Sahin ve ORAN Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de birer konusma yapti. Konusmalarin ardindan Bakan Varank’in refakatinde Prof. Dr. Hasan Mandal ile Yozgat Belediye Baskani Köse ile sehirde bilim merkezi kurulmasina iliskin protokolü imzaladi. Daha sonra Bakan Varank ve beraberindekiler, kurdele keserek 13 projenin açilisini yapti.
Kaynak: İHA