Bakan Kasapoglu, Kars'ta Gençlik Merkezi'nin Açilisini Yapti

Kars’ta yapimi tamamlanan Gençlik Merkezi’nin açilisini yapan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Her bir gencimizin sadece bizler için degil, insan için umut oldugunu her bulusmamizda onlardan aldigimiz enerjiyle, onlarin gözündeki isikla ve inançla hamdolsun ki görüyoruz” dedi.

Bakan Kasapoglu, Kars'ta Gençlik Merkezi'nin Açilisini Yapti
Bir takim ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Bakan Kasapoglu, Harakani Havaalani’nda Vali ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç, AK Parti Il Baskani Adem Çalkin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürü Nedim Aslan tarafindan karsilandi. Bakan Kasapoglu, havaalanindan Faikbey Caddesi’ndeki Gençlik Merkezi önündeki tören alanina geçti. Kars Gençlik Merkezi’nin açilisinda konusan Bakan Kasapoglu, “Evet gençlerimizin her zaman her seyin daha iyisine layik oldugunun bilincindeyiz. Her seyin en güzelini, en iyisini gençlerimizle bulusturmanin, onlari bu anlamda her seyin en güzeline erisilir kilmanin gayreti içerisindeyiz. Anadolu’nun her bir vilayeti gözümüzün nuru, yüregimizin sevdasi. Iste geçtigimiz gün Tunceli’deydik, Sanliurfa’daydik, Elazig’daydik. Gençlerimizle bir araya geldik, iftar ve sahur sofralarinda bulustuk ve her bir gencimizin sadece bizler için degil, insan için umut oldugunu her bulusmamizda onlardan aldigimiz enerjiyle, onlarin gözündeki isikla ve inançla hamdolsun ki görüyoruz” dedi.

Bakan Kasapoglu, “Iste bu gençlik merkezi hakikaten ülkemizin en özgün ve en güzel gençlik merkezlerinden birisidir. Inaniyorum ki gençlerimiz burada en kiymetli vakitlerini yarinlar için, bugünler için daha donanimli ve daha güçlü olma adina geçiriyorlar. Sükürler olsun bizi bu tesisin açilisina eristiren rabbimize. Ben bu tesisin buralara gelmesinde, bu güzelligi ortaya koymasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyor, Kars’in güzel gençleri için hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan merkezin açilisi yapildi. Bakan Kasapoglu ve beraberindekiler daha sonra Kars Gençlik Merkezi’ni gezerek, gençlerle sohbet etti. Gençlerin sundugu müzik dinletisini de dinleyen Kasapoglu, daha sonra merkezden ayrildi.

3 Kasim 2018 tarihinde temeli atilan ve 12 milyon 142 bin 200 TL’ye mal olan Kars Gençlik Merkezi iki adet bodrum, zemin kat ve 1. kattan olusuyor. Bin 811 metrekaresi kapali toplam 7 bin 244 metrekare alana kurulan merkezde açik sergi alani, fitness salonu, fuaye ve bekleme alani, çok amaçli salon, toplanti salonu, egitmen salonu, kütüphane, 2 adet cep sinemasi, sinema salonu, 4 derslik, restoran, açik yemek oturma alani, büfeler ve 2 çocuk oyun alani bulunuyor.
Kaynak: İHA