2 Metrelik Yilan Sahibinden Kaçarak Kayiplara Karisti

Japonya’nin Okayama eyaletinde 2 metre uzunlugundaki piton yilani sahibinin arabasindan kaçti. Dev yilani aramak için seferber olan yetkililer, pitonun zehirli olmamasina ragmen isirabilecegi uyarisinda bulundu.

2 Metrelik Yilan Sahibinden Kaçarak Kayiplara Karisti
Japonya’nin Okayama eyaletine bagli Kurashiki kentinde, evcil olarak besledigi 2 metro uzunlugundaki pitonu geçici olarak bir tanidigina birakan ve 15 Nisan’da geri alan yilanin sahibi, ayni gün 22.00 sularinda araba ile evine döndü. Önce çantalarini tasimak için eve giden sahis, geri döndügünde ise yilanin arabada olmadigini fark etti. Dev pitonu kendi çabalariyla bölgede arayan yilan sahibi, sonuç alamayinca dün 16.00 sularinda polise basvurdu. Kayip ihbarinin ardindan yetkililer dev pitonun bulmak için alarma geçti. Bölge sakinlerine dikkatli olma çagrisi yapilirken, yilanin zehirli olmadigi ancak yine de isirabilecegi uyarisinda bulunuldu.

BENZERI YASANMISTI

Japonya’da evde beslenen 3.5 metre uzunlugundaki bir piton geçtigimiz yilin Mayis ayinda kafesinden kaçmis, olayin ardindan Kanagawa eyaletinde güvenlik alarmi verilmisti. Karsilastigi kisileri bogabileceginden endise edilen yilan 17 gün sonra sahibinin yasadigi evin tavan arasinda bulunmustu. 13 kilo agirligindaki dev yilanin bulunmasiyla bölge sakinleri rahat bir nefes almisti.

(Burak Ersoy / IHA)
Kaynak: İHA