Tatvan'da Ramazan Coskusu Devam Ediyor

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen Ramazan etkinlikleri hiz kesmeden devam ediyor.

Tatvan'da Ramazan Coskusu Devam Ediyor
Tatvan Belediyesi Kongre ve Sergi Salonunda kadinlara ve çocuklara özel gerçeklestirilen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde yüzlerce kadin ve çocuk iftar yemeginde bulustu. “Tatvan Ramazanda Bir Baska Güzel" programi dahilinde düzenlenen gecede, sevilen ilahi sanatçilari Firat Türkmen ve Muhammed Ahmet Fescioglu birbirinden güzel ilahi ve ezgilerini seslendirerek vatandaslara unutulmaz anlar yasatti. Türkçe, Arapça ve Kürtçe olmak üzere üç dilde seslendirilen birbirinden güzel ilahilere vatandaslar da sik sik eslik etti.

Semazen gösterileri ile renkli görüntülerin olustugu konserde Pisekar ve Kavuklu orta oyunu canlandirilirken, çocuklarin yüzleri ise palyaçolar tarafindan rengarenk boyandi. Doyasiya eglenen çocuklar, Osmanli macunu ve serbeti ikramlari ile de keyifli vakit geçirdi.

Programa katilan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, “Ramazan ayi ile beraber çocuklara ve kadinlara özel program gerçeklestirdik. 2 yildir bir araya gelemiyorduk. Bizler de güzel etkinlikleri sizlerle bulusturduk. Insallah memnun kalmissinizdir. Firat Türkmen ve Muhammed Ahmet Fescioglu’na ve katilan herkese tesekkürlerimizi sunuyorum. Ramazan ayiniz mübarek olsun” diye konustu.

Programi çok begendigi söyleyen Sakine Yücel de, “Belediye baskanimizdan Allah razi olsun. Çok güzel eglendik, yemekler verildi ve ilahiler söylendi. Çok eglendik” seklinde konustu.

Bu yil Ramazan ayinin dolu dolu geçtigini söyleyen Berinaz Özdemir ise “Çok mutluyuz. Belediye baskanimizin düzenledigi birçok program oldu. Bu programlardan bir tanesi de Firat Türkmen ve Ahmet Fescioglu’nun katildigi ilahi dinletisi oldu. Ayrica çocuklara özel mesir macunu verilerek yüzleri palyaçolar tarafindan boyatildi. Birçok oyun oynatildi. Açikçasi hem çocuklar hem de halk çok mutlu. Özellikle kadinlara yönelik olmasi bizi ayrica mutlu etti. Belediye baskanimiza ve bu programi düzenleyen tüm arkadaslara tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Program sonunda Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, ilahi sanatçilari Firat Türkmen ve Muhammed Ahmet Fescioglu’na tablo hediye ederek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA