Sehit Annesinin Drami

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Sehit Uzman Çavus Tufan Büyükahraz’in annesi Ayse Hayta, doktorlarin 6 ay ömür biçtigi ve yasamasinin yurt disindan gelecek ilaca bagli oldugunu belirttigi kanser hastasi oglu Murat Hayta için “Cigerim tekrar yanmasin” diyerek yardim istedi.

Sehit Annesinin Drami


Ilçeye bagli bagli Saritanismanli köyünde oturan 42 yasindaki Murat Hayta’da ilk defa 2006 yilinda kanser hücreleri tespit edildi. 2006 yilindan bu yana hastaligin iyilesmesine dair çesitli tedaviler gören Murat Hayta’da geçtigimiz yil hem akcigerinde hem de beyninde “Troid bez malign neoplazmi” kanseri tespit edildi. Bu kötü huylu kanser için Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesinde 10 ay içerisinde 3 defa ameliyat olan Murat Hayta’ya doktorlar 6 ay ömür biçti. Tekrar ameliyatin riskli olacagini ve ameliyat masasinda ölebilecegini söyleyen doktorlar Murat Hayta için son umut yurt disindan gelecek olan ilaci gösterdi. Kutusu 60 bin TL olan ilaçtan 6 kutu reçeteye yazildi. Murat Hayta reçeteyi Saglik Bakanligina gönderdi. Bakanlik ilacin yurt disindan getirilmesini onayladi. Ilacin ücretini de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karsilayacak olmasina ragmen ilaç yurt disindan bir türlü getirilemedi.

"1 yil olacak neredeyse, daha ilaç gelmedi"

1994 yilinda Van Ercis’te PKK’li teröristlerle girilen çatismada sehit düsen Uzman Çavus Tufan Büyükahraz’in annesi ve ayni zamanda ikinci evliliginden olan kanser hastasi Murat Hayta’nin annesi Ayse Hayta, oglu için yardim istedigini söyledi.

Hayta, “28 yil önce oglum Tufan Büyükahraz sehit oldu. Ondan bu yana agliyorum. Su anda da diger oglum Murat Hayta kanser hastasi" dedi.

Çaresiz kaldigini belirten Ayse Hayta, "Tek istegim dis ülkeden gelecek ilaç. Ben bu ilaca ulasamiyorum. 1 yil olacak neredeyse, daha ilaç gelmedi. Sehit oglumu topraga verdim. Bu oglumu da topraga vermek istemiyorum” dedi.



Yasamasi yurt disindan gelecek ilaca bagli olan kanser hastasi Murat Hayta ise, “2006 yilindan bu yana kanserden dolayi bir çok ameliyat geçirdim. Son olarak kötü huylu kanser akcigerimde çikti. Yaklasik 1 yildir ilacimi alamiyorum. Son çarem bu ilaç ve bu ilacin gelmesi lazim. Bu ilaci almazsam hastalik daha kötüye gidecek ve ölecegim. 1 senedir ilaci getirtmeye ugrasiyoruz bir türlü getirtemedik. Doktorlar da senin en son çaren bu ilaç diyor. Ameliyat sansim da kalmamis. Belki bu ilaç kurtarabilir yoksa ölecegim” dedi.

Kaynak: İHA