Burdur'da Yangin Tatbikati Gerçegi Aratmadi

Burdur’da AFAD ekiplerinin öncülügünde 400 vatandas ile birlikte yangin tahliye tatbikati gerçegi aratmadi.

Burdur'da Yangin Tatbikati Gerçegi Aratmadi


Burdur Merkez Bahçelievler Mahallesi 3’üncü Tuna Sokak’ta mahalle sakinleri ve AFAD ekipleri ile birlikte yangin tatbikati düzenlendi.

Tatbikat akisinda senaryoya göre sis ve patlama sonrasinda binalar tahliye edildi. Gönüllülerden seçilen yaralilar ambulansa tasindi. Binada mahsur kalan gönüllüler itfaiye ekipleri tarafindan tahliye edildi. AFAD gönüllüleri tarafindan mahalle sakinlerine yangin tüpü kullanimi ve yangina ilk müdahale dersleri verildi.



Burdur Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, “Bugün ilimizde yangin tatbikati gerçeklestirdik. Biz Burdur’da yaklasik 210 bin vatandasimiza temel afet bilinci egitimi verdik. 2022 yili bakanligimiz tarafindan tatbikat yili ilan edildi. Bunun amaci geçen yil verdigimiz egitimlerin vatandaslarimizda dogru davranis sekillerine dönüsmesi. Gelecek süreçte ilimizde yeni tatbikatlar planlamaktayiz. Bu yilin ilk tatbikatini burada yaptik. Vatandaslarimiza tesekkür ederim. Bugün 20’ye yakin apartman ve 400‘e yakin mahalle sakinimiz bugün tatbikatlara katildi.

Yanginlar ve afetler ilimizin gerçegi. Vatandaslarimiz muhakkak evlerini yangina karsi sigorta yaptirsinlar ve evlerinde mutlaka 1 adet yangin tüpü bulundursunlar” dedi.

Kaynak: İHA