Yetim Çocuklar Iftar Sofralarinda Bulustu

Sivas Valiligi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan ’Dünya Yetimler Günü’ nedeniyle düzenlenen iftar programinda yetim çocuklar bir araya geldi.

Yetim Çocuklar Iftar Sofralarinda Bulustu
Her yil Ramazan ayinin 15. günü olarak kabul edilen Dünya Yetimler Günü bu yil ’El Ele, Gönül Gönüle Gönül Sofrasi’ isimli iftar programiyla gerçeklestirildi.

Türkiye genelinde yapilan programa yetim çocuklar katildi.

Il genelinde 1000 yetim çocugun bir araya geldigi iftar programinda, il merkezinde ise yaklasik 150 yetim çocuk ve annesi özel bir restoranda bir araya geldi. Iftar yemegi programi Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Yemek sonrasi programa katilan çocuklara harçlik ve oyuncak hediye edildi.

“Peygamber Efendimiz de bir yetimdir”

Sivas Valisi Salih Ayhan, yaptigi konusmada, "Dünya yetimler günü münasebetiyle bir araya geldik. Ramazan’in bereketini birlikte eda ettik. Ramazan ayinin 15. günü dünya yetimler günü olarak kabul edildi ve bu günde etkinlikler yapiliyor. Ramazan ayi ve yetim kavrami bir arada çok anlamli oldu. Birçok farkli özel ve anlamli günler var ama bugün daha anlamli bir gün. Bugün bizim insani duygularimizin Ramazan’in atmosferiyle zirve yaptigi bir gündür. Dolayisiyla bu günü anlam verilerek kabul edilmesini çok isabetli oldugunu ifade etmek istiyorum. Bugünü Türkiye’nin dört bir tarafindan Sivas merkezde ve tüm ilçelerde yetim evlatlarimizla birlikte su an iftari gerçeklestiriyoruz. Peygamber efendimiz de bir yetimdir. Onun da söylemiyle yetim basi oksayan cennetin kapisini açar der. Dolayisiyla bizim hem inancimizin hem kültürümüzün özünde yetimin basinin oksanmasi, yüzünün bilmesine vesile olmak bizim için bir düsturdur” dedi.

Kaynak: İHA