TIKA'dan Azerbaycan'da 2 Bin 500 Aileye Gida Yardimi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA), Azerbaycan’da Ramazan ayi vesilesiyle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye gida malzemesi dagitti.

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA), Azerbaycan’daki desteklerine gida yardimi programlari ile devam ediyor. TIKA tarafindan dar gelirli ailelere destek amaciyla Ramazan ayinda gida yardimi kampanyasi baslatildi. Proje ile basta sehit ve gazi yakinlari olmak üzere Azerbaycan’in çesitli bölgelerinde yasayan göçmenler, Ahiska Türkleri ile ihtiyaç sahiplerine temel gida malzemelerinden olusan 2 bin 500 gida kolisinin dagitimina baslandi. Baskent Bakü’de gerçeklestirilen yardim programina Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, TIKA Bakü Program Koordinatörü Fatih Yilmaz, Azerbaycan Mülteci ve Zorunlu Göçmenlerden Sorumlu Devlet Komitesi Baskan Yardimcisi Fuad Hüseynov, Azerbaycan Kizil Aypara Cemiyeti Baskan Yardimcisi Gafar Esgerzade de katildi.

"Dayanisma ruhunu kardeslerimizle paylasiyoruz"

TIKA’nin çalismalari içerisinde insani yardim faaliyetlerinin önemli bir yere sahip oldugunu belirten TIKA Bakü Program Koordinatörü Fatih Yilmaz, “TIKA olarak Azerbaycan’da da geçtigimiz yillarda oldugu gibi mübarek Ramazan ayinin dayanisma ruhunu kardeslerimizle paylasmak için bu organizasyonu gerçeklestirmis bulunuyoruz. Basta Karabag sehitleri ve gazileri olmak üzere zorunlu göçmelere ve Azerbaycan’in dört bir tarafindaki ihtiyaç sahibi ailelere ulastirmak üzere, onlarin sofralarina katki sunmak üzere TIKA olarak 2 bin 500 gida kolisi hazirlamis bulunmaktayiz. Bugün bu kolileri insallah Azerbaycan Zorunlu Göçmen ve Mülteciler Komitesi, Azerbaycan Kizil Aypara Cemiyeti basta olmak üzere, resmi devlet kurumlari ve ayrica ülkenin önde gelen sivil toplum kuruluslarinin katkilariyla Azerbaycan’in dört bir tarafina ulastirmayi planliyoruz” diye konustu.

"Dünyanin her tarafinda TIKA ismini ve ay yildizli bayragimizi görmek mümkün"

Gida yardimi programi nedeniyle TIKA’ya tesekkür eden Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, “Sadece bugünkü bu etkinlikte degil, yeri geldi okulda, yeri geldi kadinlara yönelik, çocuklara yönelik, gençlere yönelik, tarim projeleri, aricilik projeleri, teknoloji projeleri her alanda dünyanin her tarafinda TIKA ismini ve ay yildizli bayragimizi görmek mümkündür. Dünyanin her tarafinda TIKA’nin faaliyetlerini görmekteyiz. Azerbaycan’da da en güçlü sekilde, en bastan beri 30 yildir var olan bir kurulusumuz. Ben tekrar TIKA’miza, emegi geçenlere, burada cemiyetlerimize tesekkür ediyorum. Bu yardimlar kuskusuz burada isbirligi içerisinde olan Kizil Aypara Cemiyeti, Kaçkin ve Göçkünlerle Sorumlu Baskanligimiz, sivil toplum kuruluslari, Ahiska Türkleri Vatan Cemiyeti Birligi ve diger kuruluslarin el birligi ile gerçek ihtiyaç sahibi olanlara ulastirilacaktir” dedi.

Kaynak: İHA