Sarigül'den 'Genel Af' Açiklamasi

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Cezaevlerinde 325 binin üzerinde tutuklu ve kader mahkumu var. Bu sayi, kapasitenin çok üzerindedir. Özellikle kadin, çocuk tacizi, uyusturucu batagi, terör gibi suçlara bulasmamis olan kader mahkumlari için bayram öncesi genel af çikararak toplumsal barisi saglayalim” dedi.

Sarigül'den 'Genel Af' Açiklamasi
Adana’nin Kozan ilçesindeki trafik kazasinda sehit olan Jandarma Uzman Çavus Yusuf Avan’in Osmaniye’deki ailesini ziyaret etmek için uçakla Adana’ya gelen Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, havalimaninda gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Türkiye’nin birçok noktasini gezip sorunlara çözüm bulmaya çalistiklarini kaydeden Sarigül, “Türkiye Degisim Partisi olarak karalamak, kötülemek için dolasmiyoruz. Problemlere çare bulmak için dolasiyoruz. Türkiye’nin siyasal, sosyal, ekonomik ve toplumsal sorunlarina çare bulacak olan parti Türkiye Degisim Partisi’dir” diye konustu.



“Bu mübarek ayda en büyük yücelik affedebilmektir”

Siyasi partilere ‘Genel af’ konusunda yaptigi çagriyi yineleyen Sarigül, “Cezaevlerinde 325 binin üzerinde tutuklu ve kader mahkumu var. Bu sayi, kapasitenin çok üzerindedir. Özellikle kadin, çocuk tacizi, uyusturucu batagi, terör gibi suçlara bulasmamis olan kader mahkumlari için bayram öncesi bütün siyasi partilere çagrida bulunuyorum. Gelin hep birlikte bir genel af çikararak toplumsal barisi saglayalim. Kardeslik hukukunu bayram öncesi ülkemizde tesis edelim. Bu mübarek ayda en büyük yücelik affedebilmektir. Bu çagrimiz, siyasal ya da oyla ilgili bir çagri degildir. Toplumsal baris için bütün siyasi partilere yapilan bir çagridir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA