Samsunlu Aileden Almanya'ya 'Dosteli'

Samsunlu Yilmaz ailesi Almanya’da "Dosteli" altinda kurdugu evlerde yasli bakim hizmeti saglayan Birlikte Yasam Evleri’nin 6.’sini açti. Açilisa katilan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Almanya’da hizmet veren Samsunlu Yilmaz ailesine ve dünyanin her yerinde Türkiye’nin gururu olan Türk is insanlarina tesekkür ederim" dedi.

Samsunlu Aileden Almanya'ya 'Dosteli'
"Dosteli" adi altinda evlerde yasli bakim hizmeti yapan ve Birlikte Yasam Evleri bulunan Samsunlu Yilmaz ailesi, Berlin ve Frankfurt’ta 150’nin üzerinde çalisani ile 2 binden fazla kisiye hizmet veriyor. Ayrica Dosteli, Almanya’daki issiz Türk ailelere verdikleri egitimler ile is imkâni sagliyor. Almanya’nin Berlin sehrinde gerçeklestirilen açilista ise Birlikte Yasam Evleri’nin 6.’si açildi. Açilisi ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik yapti.

Bakan Derya Yanik açilista yaptigi konusmada, "Almanya’da hizmet veren Samsunlu Yilmaz ailesine ve dünyanin her yerinde Türkiye’nin gururu olan Türk is insanlarina tesekkür ederim. Ülke olarak her türlü sorunlarinda yanlarinda olmaya gayret ediyoruz. Ayrica Berlin’de yasayan vatandaslarimiza da saglik ve bakim hizmetlerinde destek olan 6. Dosteli Birlikte Yasam Evi’nin hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Dosteli Genel Koordinatörü Serap Yilmaz ise "Bugün Türkiye’den gelerek bizi yalniz birakmayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanimiz Sayin Derya Yanik’a ve beraberindeki heyete tesekkür ederiz. Dosteli Almanya’da Berlin ve Frankfurt’ta 150’nin üzerinde çalisani ile 2 binin üzerinde insana bakim ve saglik konusunda hizmet vermektedir. Dosteli sadece evde bakim ve saglik hizmeti vermiyor. Açtigimiz bu Berlin’deki 6. Birlikte Yasam Evlerimizle sosyal yasam hayatini da yasatiyoruz. Sadece bakim ve saglik hizmetleri degil kültürel ve sosyal etkinlikler ile birlikte yaslanmanin mutlu ve huzurlu paylasimini sagliyoruz. Bunu yaparken de çalisma arkadaslarimizi evlerinde issiz oturan Türk vatandaslarimizdan seçiyoruz. Onlarin egitimini sagliyor, sonrasinda çalisma hayatina sokuyoruz. Yaptigimiz çalismayi 2 yönlü düsünebilirsiniz. Bir taraftan yaptigi hizmetlerle bir is yaparken diger yandan da evlerinde bos oturan issiz Türk vatandaslarimiza verdigimiz egitimler ile is imkâni sayimizi artirarak onlarin is sahibi olmalarina imkân sagliyoruz.” dedi.

Serap Yilmaz ayrica Samsun’da Dosteli Yasli Bakim Derneginin Kurucu Baskani ve Türkiye’de birçok proje sahibi olarak görev yapti. Dönem dönem Türkiye’de bulunarak çalismalara ve projelere destek veriyor.
Kaynak: İHA