Rizeliler, Beyoglu'nda Düzenlenen Iftar Programinda Bulustu

Rizeliler Dernegi tarafindan Beyoglu’nda düzenlenen iftar programinda Istanbul’da yasayan Rizeliler bir araya geldi. Programda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, "Bizler bu topraklarin çocuklariyiz. Rizeli hemserilerim Beyoglu’nda Rize’yi yasatiyorlar. Hep birlikte var olsun birligimiz" dedi.

Rizeliler, Beyoglu'nda Düzenlenen Iftar Programinda Bulustu


Rizeliler Dernegi tarafindan Beyoglu’nda bulunan Hasköy Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen iftar programinda Istanbul’da yasayan Rizeliler bir araya geldi. Programa, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, Beyoglu Rizeliler Dernegi Baskani Mehmet Salih Erdogan, Rize Dernekler Federasyon Baskani Hasan Basçi ve birçok vatandas katildi.

Program, Kuran-i Kerim tilavetiyle basladi.



"Yurdumun güzelliklerini Beyoglu’nun sofrasinda bulusturuyoruz"

Iftar programinin ardindan programda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, "Her aksam Beyoglu’nun ve Türkiye’nin güzelliklerini yasiyoruz. Yurdumun güzelliklerini Beyoglu’nun sofrasinda bulusturuyoruz. Burada sadece soframizda ekmegimizi degil ayni zamanda muhabbeti, sevgiyi, dostlugu ve arkadasligi paylasiyoruz. Türk, Alevi, Sünni tek milletiz. Ayni dagin rüzgariyla serinleyen bir milletiz. Biliyoruz ki bundan sonra da çocuklarimiza yeniden güçlü bir Türkiye insa ederek nesillenecegiz. Bizler bu topraklarin çocuklariyiz. Rizeli hemserilerim Beyoglu’nda Rize’yi yasatiyorlar. Hep birlikte var olsun birligimiz" seklinde konustu.



"25-29 Mayis tarihleri arasinda Rize tanitim günlerini icra edecegiz"

Programda, 25-29 Mayis tarihleri arasinda Rize tanitim günlerini gerçeklestireceklerinin müjdesini veren Rize Dernekler Federasyon Baskani Hasan Basçi ise sunlari söyledi:

"Içerisi çok kalabalik. Disarisi buradan daha kalabalik. Ben dernek baskanlarimizi tebrik ediyorum. Bu birlikteligi bu kalabaligi sicak ortami bu iftar sofrasinda bulusturduklari için Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz’a çok tesekkür ediyoruz. Bu kadar kalabaligi gördüm bari bir müjde vereyim. 25-29 Mayis tarihleri arasinda Yenikapi Etkinlik Alani’nda Rize tanitim günlerini icra edecegiz. Tüm hemserilerimizi oraya bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA