ORBEL'in Büyük Basarisi

Ordu Büyüksehir Belediyesi istiraki ORBEL A.S. Karadeniz’de 6 yönetim sistemini entegre kullanan ilk ve tek, Türkiye de ise sirali iller arasinda bulunan Belediye Sirketi oldu.

ORBEL'in Büyük Basarisi
Ordu Büyüksehir Belediyesi istiraki ORBEL A.S. kalite, çevre, is sagligi ve güvenligi alanlarinda denetimleri tamamlayarak bütünsel bir sürdürülebilirlik yaklasimi gelistirmeyi mümkün kilan Entegre Yönetim Sistemi’ne uyum sagladi.

Bu kapsamda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 Is Sagligi ve Güvenligi Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim sistemi, ISO 10002 Müsteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO 31000 Kurumsal Risk Yönetim Sistemi kapsaminda belgelerine sahip olan Belediye Sirketi ORBEL A.S. Karadeniz’de 6 yönetim sistemini entegre sekilde kullanan ilk ve tek, Türkiye de ise sirali iller arasinda bulunan belediye sirketi olmayi basardi.

Tüm alanlarda egitimler verildi

Temmuz 2021 yilinda baslanan çalismalarla ORBEL A.S’nin tüm personeline Kalite Yönetimi, Çevre Yönetimi, Is Sagligi Güvenligi Yönetim Sistemi, Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi, Müsteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Kurumsal Risk Yönetim Sistemi ile ilgili egitimler verilerek bütün isletmelerde iyilestirmeler yapildi. Bagimsiz denetçiler tarafindan yapilan denetimler sonucun da ise herhangi bir uygunsuzluk görülmedigi için tetkik ve belgelendirme süreci tamamlanmis oldu.

Sertifika Töreni düzenlendi

ORBEL A.S’nin bu basarisinin belgelendirilmesi amaciyla bir sertifika töreni düzenlendi.

Ordu Büyüksehir Belediyesi sergi salonunda gerçeklestirilen programa Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yani sira Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri, ilçe belediye baskanlari, Büyüksehir Belediye Meclis üyeleri ve ORBEL A.S. yöneticileri katildi.



ORBEL ile iftihar ediyorum

Sertifika töreninde konusan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, ORBEL’in kisa zamanda çok önemli bir mesafe kat ettigini söyledi.



Alinan belgelerin çok önemli oldugunu ve gelecekte önemli islerin yapilacagini belirten Baskan Güler, söyle konustu:

“Kalite belgesi almak çok baska bir sey. Bu çalisma ayrica gelecegimize isik tutuyor. Bu belgeler kolay alinmiyor. Bu belgeler içerisinde bulunan 31000 Kuramsal Risk Yönetim Belgesi var ki o çok önemli. Burada da basarili olunduguna göre çok basarili çalismalar sizleri bekliyor. Çünkü riskleri iyi bir sekilde hesap eden sirketler çok çabuk saglam adimlarla yükselirler. Bir otopark sirketinden basarili bir sirkete dönüsmek kolay bir is degil. Geldigimizde ORBEL’in durumunu biliyoruz. Ama simdi madenci de olabiliyoruz, enerjide de olabiliyoruz. Biz baska illerde de ihalelere girebiliriz, is yapabiliriz. Hatta ve hatta yurt disinda bile is yapabiliriz. Böyle bir ekibimiz var. Ben ORBEL ile iftihar ediyorum. Bu çalismalar tabi ki durup dururken olmuyor. Kaydiniz, yazilariniz, ekibiniz olacak, sorulan sorulara cevaplariniz olacak. Bilgi ve birikimin yani sira o kültürünüz olacak. Bu bakimdan çok iyi bir baslangiç. Bizim bundan sonraki gelecegimizde de hem Ordu’muz için hem de ülkemiz için güzel isaret fisekleri bu çalismalar. Biz bu sayede hem etrafi aydinlatacagiz hem de çok güzel isler yapacagiz. Yapilan bu çalismalar diger sirketlerimize de örnek olacak.”

“Yolumuzu aydinlatan Baskan Güler’dir”

Sertifika töreninde ayrica ORBEL A.S. Genel Müdürü Muhammet Günaydin’da bir konusma gerçeklestirerek sirketin basari sirlarini katilimcilarla paylasti. Günaydin, bu basarinin ardinda felsefesi ve fikirleri ile Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in oldugunu dile getirerek, “Tuttugu isik ile yolumuzu aydinlatan Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait Inan, ORBEL A.S. Yönetim Kurulu Baskani Adem Atik, ORBEL A.S. Genel Müdürü Muhammet Günaydin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ilhan Yilmaz ve Metin Akyürek hazirlanan ISO belgeleri ile günün anisina hatira fotografi çekildi.
Kaynak: İHA