Kizilay'dan Dev Iftar

Ordu’nun Ünye ilçesinde Türk Kizilay tarafindan ihtiyaç sahibi aileler için sokak iftari etkinligi düzenlendi.

Kizilay'dan Dev Iftar
Türk Kizilay Ordu Subesi ve Ünye Subesi tarafindan ortaklasa düzenlenen programda, Saraçli Mahallesi’nde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere iftar yemegi dagitildi. Yaklasik bin kisilik dagitimi gerçeklestirilen iftar yemeginde Kizilay Ordu Subesi Baskani Birnur Fatma Enginyurt ve Ünye Kizilay Sube Baskani Halit Özdemir vatandaslarla ilgilenerek yemek dagitimi gerçeklestirdi.

“Ramazan bizim en faal oldugumuz aydir”

Iftar programi nedeniyle özelikle Ramazan ayini yogun geçirdiklerini söyleyen Türk Kizilay Ordu Subesi Baskani Birnur Fatma Enginyurt, “Ramazan bildiginiz gibi paylasmak ve berekettir. Biz Türk Kizilay olarak Ordu’muzun tüm ilçelerinde teskilatlarimizla birlikte her Ramazan oldugu gibi bu yil da doludizgin çalismalarimiza devam ediyoruz. Ramazan ayi bizim için en faal oldugumuz aylardan bir tanesidir. Biz bu iftar faaliyetlerimizi 19 ilçemizde gerçeklestiriyoruz. Her gün farkli bir ilçede bin kisilik iftar yemegimizi o ilçenin vatandaslari ile birlikte paylasiyoruz" dedi.



“Kizilay’in degmedigi hiçbir el yok”

Kizilay’in küresel anlamda degmedigi hiçbir elin olmadigini söyleyen Ünye Kizilay Sube Baskani Halit Özdemir ise, “Kizilay, disaridan bakildigi gibi degilmis. Küresel ölçekli çok büyük bir insani yardim aginin Türkiye’deki ve Ünye’deki temsilciligini tasiyoruz. Gördüm ki Kizilay’in faaliyetleri yemek yedirmek ve ikram etmekle bitmiyormus, Kizilay’in rahmet ve merhamet elinin degmedigi hiçbir nokta yokmus” diye konustu.

Kaynak: İHA