Kirikkale'de Yetim Çocuklara Iftar Verildi

Kirikkale’de, "Dünya Yetimler Günü" dolayisiyla yetim çocuklar için iftar programi düzenlendi.

Kirikkale'de Yetim Çocuklara Iftar Verildi
Kirikkale’de yetim çocuk ve yakinlari iftar sofralarinda bulustu. Valiligin organizasyonuyla polisevinde düzenlenen iftar programi, Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu ve esi Arzu Tekbiyikoglu ile Belediye Baskani Mehmet Saygili ve esi Hilal Saygili, yetim çocuklar ve aileleriyle birlikte iftar yapti. Yemek sonrasi masalari gezen Tekbiyikoglu ve Saygili, çocuklara çesitli hediyeler verdi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, Ramazan’in 15. gününün "Dünya Yetimler Günü" olarak kabul edildigini hatirlatarak, devlet olarak yetim ve öksüzlerin her daim yaninda olduklarini söyledi.



Ramazan’in 15. gününde yerel yönetimler ve merkezi yönetimin yereldeki temsilcileri ile birlikte yetimlerle bir araya gelmeye gayret ettiklerini ifade eden Tekbiyikoglu, "Kader insanlara esit firsat vermeyebiliyor. Yasarken insanlarin önüne engel çikabiliyor, baska badireler atlatabiliyor. Babasini kaybetmek annesini kaybetmekte bu durumlardan bir tanesi. Ama biz bir milletsek birbirimizin aci gününde insiyatini paylasabiliyorsak ancak o derece de millet oldugumuzu kabul ediyoruz" dedi.

Tekbiyikoglu, "Hem millet hem de devlet olarak sosyal bir devletin ilkesi olarak yetimlerimizin ve öksüzlerimizin yaninda bulunmaya onlarin ihtiyaçlarini gidermeyi ve onlarla ayni havayi teneffüs etmeyi bir vazifemiz olarak görüyoruz. Bugünde ilimizdeki 73 aile ile beraber bir iftar yemegi düzenledik. Sag olsunlar katilim sagladilar. Hediyelerimiz oldu. Beraber Ramazan’in ulvi havasini teneffüs ettik ve iftarimizi beraber eda ettik" diye konustu.

Kaynak: İHA