Kadin Muhtar Ihtiyaç Sahiplerinin Gönlüne Taht Kurdu

Zonguldak’in Devrek ilçesindeki 83 köy muhtari arasinda tek kadin muhtar olan Müfettisler köyü muhtari Sengül Geldi, Ramazan ayinda gönüllülerle birlikte 4 yil önce hayata geçirdigi proje ile ihtiyaç sahibi ailelerin imdadina yetisiyor.

Kadin Muhtar Ihtiyaç Sahiplerinin Gönlüne Taht Kurdu
Zonguldak’in Devrek ilçesi Müfettisler köyü muhtari Sengül Geldi Ramazan ayinda hayata geçirdigi projelerle gönüllere taht kuruyor. Devrek’in tek kadin köy muhtari olan ve sekiz yildan bu yana da muhtarlik yapan Sengül Geldi Ramazan ayi geldigi zaman kapi kapi, mahalle mahalle dolasarak ihtiyaç sahiplerine ulasarak yardim kolisi dagitiyor.

Yaklasik dört yil önce hayata geçirdigi proje ile ihtiyaç sahibi kisilere ulasarak özellikle de Ramazan ayinda onlara bir nebze olsun destek verdiklerini söyleyen Sengül Geldi, ”Biz bu projeyi dört yil evvel hayata geçirmistik. Bizler inanan ve bizlere güvenen gerek yurt disindan ve gerekse de yurt içinde yasayan gönül dostlarimizin destekleri ile yardim kolileri hazirlayarak onlara bir nebze de olsa destek saglamaya çalisiyoruz. Bu gönül dostlari özellikle de isimlerinin gizil tutulmasi konusunda çok hassas davraniyorlar. Bu yardimlari hiç bir kurum ve kurulustan temin etmiyoruz bunun burada özellikle belirtmek istiyorum. Biz bu projeyi hayata geçirirken bir muhtar degil de bir insan olarak kendime düstur edindim ve sevenlerimizin destekleriyle de bunda basarili oldugumuza inaniyorum. Su ana kadar yaklasik 500 adet Ramazan kolisi dagitimini hayat geçirdik. Ilçe merkezi dahil olmak üzere Devrek’in tüm köylerine muhtarlarimizin tespit ettikleri ihtiyaç sahibi kisilere ulasarak yardim kolilerini ulastirmaya gayret ediyoruz. Yardim kolilerinin disinda da yine ihtiyaç sahibi ailelerinin 0 ile 12 çocuklarina Kurban bayraminda kiyafet temin ederek onlari giydirmeyi hedefliyoruz bizlere destek veren herkese buradan tesekkürlerimizi sunuyor, bizlere destek vermelerini devam etmelerini istiyoruz” diye konustu.

Gönüllü vatandaslarin destegi ile hayata geçirilen projede il, ilçe ve köy gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulasarak yardimlari ulastiran Sengül Geldi, desteklerinin devam edecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA