Jandarmadan Yarali Sahine Sefkat Eli

İçel’de jandarma ekipleri, görev dönüsü yolda yarali bulduklari sahine sahip çikti, tedavisi için hayvan doga koruma ekiplerine ulastirildi.

Jandarmadan Yarali Sahine Sefkat Eli
Alinan bilgiye göre, Erdemli Ilçe Jandarma Komutanligi’na bagli ekipler görev dönüsü İçel-Antalya D400 karayolunda Erdemli-Mezitli arasinda yarali sahini fark etti. Yolda araçlarin arasinda kalan sahinin uçamadigini gören jandarma ekipleri trafigi durdurup kusu araçlarin altinda kalmaktan kurtardi. Hayvanin yarali oldugunu fark eden ekipler, sahini tedavisinin yapilmasi için Erdemli Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligine getirerek teslim etti. Kurumda yapilan ilk incelemede hayvanin bir kanadinda ve ayaginda yaralanma tespit edildi. Sahin tedavisi için Tarsus Hayvanat Bahçesine gönderildi.

Ana yol üzerinde ilçe jandarma komutanligi ekipleri tarafindan yarali bulunan sahini teslim aldiklarini belirten Doga Koruma ve Milli Parklar Sefi Mevlüt Çetin ,”Ilk incelememizde kanadinda ve ayaginda yara oldugunu tespit ettik. Anlasmamiz bulunan Tarsus’taki hayvanat bahçesine götürecegiz. Burada tedavi ettirecegiz. Daha sonra iyilesince dogaya tekrar salacagiz. Duyarliliginda dolayi jandarmamiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA