Devasa Kaplumbagaya 102. Yas Sürprizi

Kocaeli’nin Darica ilçesindeki hayvanat bahçesinin en yasli üyesi Tuki isimli kaplumbaga, 102. yasina girdi. Bakicilari ise Tuki’ye en sevdigi yesilliklerden bir dogum günü pastasi yapti.

Devasa Kaplumbagaya 102. Yas Sürprizi
Kocaeli’nin Darica ilçesinde içinde 250’nin üzerinde türü ve 3 binin üzerinde hayvani barindiran Faruk Yalçin Hayvanat Bahçesi’nin en yasli üyesi olan Tuki, görüntüsü ve büyüklügüyle ziyaretçilerin ilgi odagi oluyor. Yaklasik 250 yil yasayabilen devasa Aldabra Kaplumbagasi Tuki, 102. yasina ayak basti. Cumhuriyetin ilanindan 3 yil önce dogan Tuki için bakicilari, en sevdigi yesillikleri harmanlayarak ona güzel bir dogum günü pastasi hazirlayip sürpriz yapti. Bakicilarinin bu sürprizini gören Tuki de tepsinin yanina gelerek kendisi için hazirlanan pastayi afiyetle yedi. Kaplumbaganin yemegi hizli bir sekilde yedigini gören vatandaslar saskinliklarini gizleyemedi.

“Günlük ortalama 6-7 kilo yesillik yiyor”

Faruk Yalçin Hayvanat Bahçesi’nde 10 yildir Tuki’nin bakiciligini yapan Musa Duran, “Tuki bizim parkimizin göz bebegi. Bakiminin zor yanlari da var kolay yanlari da var. Bizim için eglenceli ama illaki zorlugu da oluyor. Su anda 102 yasina girdi Tuki. Ona yesillikten pasta yaptik. Her yasinda da oldugu gibi degisik dogum günleri uyguluyoruz. Bu kaplumbagalar 250 sene yasayabiliyor. Tuki için su an gençlik çaginda diyebiliriz. Devasa yapisindan dolayi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Türkiye’deki çogu hayvanat bahçesinde bu tür bulunmuyor. O yüzden insanlarin baya ilgi odagi oluyor. Sabah karisik sebze, meyve, yesillik veriyoruz. Zaten genelde sebze ve meyve yiyor. Kabak ve karpuz gibi ürünlerle zenginlestirme yapiyoruz. Düzenli olarak yemegini veriyoruz, çayirotu veriyoruz, yonca veriyoruz. Günlük ortalama 6-7 kilo yesillik yiyor. Bunun yaninda kuru olarak çayirotu ve yonca veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA