Çocuklara Ücretsiz At Binme Egitimi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi 4-6 yas arasi çocuklara yönelik uzman egitmenler esliginde ücretiz at binis egitimine basladi.

Çocuklara Ücretsiz At Binme Egitimi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ata sporunu yeni nesillere sevdirmek amaciyla uzman egitmenler esliginde ücretiz at binis egitimlerini baslatti. Kocaeli Atli Spor Merkezinde 4-6 yas arasi çocuklara yönelik verilen egitimde; baslangiç seviyesi, vücut kontrolü, atla denge, uyum ve iletisim konularinda çocuklarin egitim sahibi olmalari amaçlaniyor. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Sube Müdürlügünün organize ettigi ‘At Binis Egitimleri’ 3 hafta sürecek. Haftanin dört günü gerçeklesen at binis egitimlerinde çocuklarin binicilik deneyimini ve heyecanini yakindan görmek isteyen aileler de katildi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Sube Müdürlügü yetkilileri; Küçük yaslarda baslanan at binme egitiminin fiziksel, zihinsel ve duygusal gelisim yönünden çocuklarda çok olumlu etkiler biraktigini belirterek çocuklarin mutlaka erken yaslarda sporla tanistirilmasi gerektigini belirtiyor. 3 hafta sürecek egitimlerin sonunda 250 çocuga katilim belgesi verilecek.
Kaynak: İHA