Çigli'de Grevin Ardindan Temizlik Seferberligi

Izmir’in Çigli ilçesinde, kent genelinde grev süresince biriken çöplerin toplanmasi ve dezenfeksiyon islemleri için yogun bir çalisma baslatildi.

Çigli'de Grevin Ardindan Temizlik Seferberligi
Çigli Belediyesi ile DISK’e bagli Genel-Is 8 No’lu Sube arasinda, toplu is sözlesmesi görüsmelerinin mutlu sona ulasmasiyla 6 günlük grev sona erdi. Grevin sona ermesiyle birlikte, kent genelindeki çöplerin toplanmasi için bir çalisma baslatildi.

Ilçe genelindeki temizlik çalismalarinin hafta sonu da devam edecegi ifade edilirken, büyüksehir belediyesi ekiplerinin de içerisinde bulundugu çalismalarda; 50 süpürge personeli, 5 süpürge araci, 5 yikama araci, 3 çöp taksi, 23 çöp kamyonu, 7 destek çöp kamyonu, 7 kepçe ve 9 kamyon görev aliyor.

Kentteki vatandaslarin yasadigi magduriyetin biran önce giderilmesi için temizlik çalismalarina; Buca Belediyesinden 3, Bayrakli ve Karsiyaka Belediyesinden 2 çöp kamyonunun destek verdigi belirtildi. Yine çöp konteynerleri ve sokaklar, çöplerin toplanmasinin ardindan dezenfekte ediliyor.

Öte yandan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, temizlik çalismalarini yerinde incelemek için belediye ekipleri ile beraber sahaya indi. Incelemeler sirasinda vatandaslara bizzat bilgi veren Gümrükçü, çalismalarin kisa süre içerisinde bitirilecegini belirtti.

Baskan Gümrükçü, "Grev döneminde çöplerin toplanmamasi ve birikmesi nedeniyle magdur olan hemsehrilerimizden özür diliyorum. Vatandaslarimiz bu süreçte bazen çöplerini evde biriktirerek disariya çikarmadilar, bazen de mahallerine variller koyarak orada muhafaza ettiler. Bu duyarliliklari için her birine tek tek tesekkür ediyorum. Bir tesekkürü de çöp toplama ve dezenfekte çalismalarimiza sagladigi desteklerden ötürü Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer basta olmak üzere Buca, Bayrakli, Bornova ve Karsiyaka Belediye Baskanlarimiza ediyorum. Ilçemiz genelinde çöp toplama ve dezenfekte çalismalarimiz son sürat devam ediyor. En kisa sürede tüm sokaklarimiza müdahale edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA