'Çevre Dostu 1000 Okul' Projesi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Çevre Dostu 1000 Okul projesi çercevesinde Denizli’de seçilen pilot okullarda yapilacak çalismalarla ilgili degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi. Topalantiya 19 ilçe milli egitim müdürü ile projeye dahil 19 okul müdürü katildi.

'Çevre Dostu 1000 Okul' Projesi Degerlendirme Toplantisi Yapildi


‘Temiz Okul ve Temiz Enerji’ çatisi altindaki bir alt proje olan ’Çevre Dostu 1000 Okul Projesi’ Mart ayi sonunda Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un katildigi törenle kamuoyuna tanitildi. Çevre Dostu 1000 Okul Projesi çercevesinde Denizli’de seçilen pilot okullarda yapilacak çalismalarla ilgili degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Müdür Yardimcisi Hüseyin Basgün, 19 ilçe milli egitim müdürü ile projeye dahil 19 okul müdürü katildi.



“Kütüphaneler, sifir atik kütüphanelerine dönüstürülecek”

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici yaptigi konusmasinda “Bakanligimizin hayata geçirdigi proje ile ilimizdeki 19 ilçeden birer okul proje çercevesinde alindi. Bu çercevesinde ilçelerde çevre dostu uygulamalari yürürlüge sokan ve tüm örnekleri bünyesinde tasiyan en az bir okul hedefleniyor. Projeyle toplam 19 okulumuz, çevre dostu, iklim dostu ve sifir atik uyumlu olacak. Okullarimizi çevreyle dost, sifir atik kültürünün yayginlastigi okullara dönüstürecek. Proje çercevesindeki tüm okullarda günes enerjisi panelleri ve yagmur suyu depolama üniteleri kurulacak. Yagmur sulari okullarin bahçelerinde ve farkli yerlerinde kullanilacak. Kütüphaneler, sifir atik kütüphanelerine dönüstürülecek. Proje çercevesinde bakanligimizin destekleriyle okullarda yönetici ve ögretmenlere çevre bilinci ve iklim degisikligiyle ilgili sürekli egitimler verilecek” dedi.

Kaynak: İHA