Baskan Ekim Üniversiteli Gençlerle Bulustu

Türkiye’nin en genç belediye baskanlarindan biri olan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, gençlerle bulusmalarina devam ediyor.

Baskan Ekim Üniversiteli Gençlerle Bulustu
Baskan Ekim, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Akçaabat Meslek Yüksekokulu’nda egitim gören genç ögrencilerle bir araya geldi. Konusmasina kendini tanitarak baslayan Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, egitim hayatindan, mesleginin niteliklerinden ve belediye baskani olarak Akçaabat için hedeflerinden bahsetti.

Konusmasina su ifadelerle devam eden Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Özellikle ilçemizde var olan genç nüfusun Akçaabat’ta verimli vakit geçirebilecekleri ve eglenebilecekleri alanlar olusturmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda, Sögütlü Mahalle’mizde Kültür Merkezi insaatinin yapimina basladik. Yine siz gençler için Akçaabat’a spor kompleksi kazandiriyoruz. Kültür ve Sanat etkinliklerimizi sizlerin begenisine sunuyoruz. Tiyatromuz, Türk halk Müzigi ve Türk Sanat Müzigi Korolarimiz, horon kurslarimiz, opera bale günlerimiz, konferanslarimiz, müzik ve resim kurslarimiz var. Bunlarin hepsi sizler için. Spor faaliyetlerimizi de sizlerden gelen talepler dogrultusunda düzenliyoruz. Belediyemize ait Gençlik Merkezi’nde hemen hemen her spor dalinda kursumuz var. Futboldan voleybola, okçuluktan masa tenisine kadar bir sürü spor kursumuz var. Online olarak bunlara siz de basvuru yapip ücretsiz olarak kurslarimiza katilabilirsiniz. Bunun haricinde yaptigimiz bir sürü çalismamiz var. Gençler, lafin özü aslinda siz istiyorsunuz; biz yapiyoruz” dedi.

Baskan Ekim, gençlerle sohbetinde gençlere kendisini istedikleri zaman ziyaret edebileceklerini belirterek “Kapimiz tüm vatandaslarimiza ardina kadar açiktir. Bizim düsturumuz gönül belediyeciligidir. Gönlümüz tüm vatandaslarimizi kucaklayabilmekten yanadir. Bugün ben sizin yaniniza geldim. Sizler gibi piril piril genç kardeslerimi Akçaabat Belediye Baskanligi’nda agirlamayi çok isteriz” diye konustu.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, gençlerden de bir istekte bulunarak "Alimler, bilim insanlari, sairler, ozanlar dedigimizde hepimizin aklina geçmis yüzyillardan isimler gelir. Elbette bu sahislar hepimiz için çok degerli. Benim gençlerden istirhamim, çok okuyup çok arastirmalaridir. Ilim ve irfan Pesinde kosmalaridir. Gelisen teknolojiyi bilim için fayda saglamak için kullanmalaridir. Neden 21.yüzyilin ozanlari, sairleri, yazarlari, arastirmacilari, mimarlari, edebiyatçilari, yazilimcilari vs. sizler olmiyasiniz? Her geçen gün gelisen dünyamizda ve teknolojide tüm bunlari mümkün kilmak artik çok daha kolay. Degerli genç kardeslerim, gelecek sizin ellerinizde sekillenecek. Gelecegimizin söz sahibi sizlersiniz. Gelecegi bugünden tasarlamalisiniz. Inanarak çok çalisirsaniz basari kaçinilmaz olur” seklinde konustu.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim’in konusmasinin ardindan gençler tek tek söz alarak istek, talep, sikayet ve önerilerini dile getirdiler. Belediye Baskani Osman Nuri Ekim’in gençleri ziyaretinden ve sohbetinden fazlasiyla hosnut kaldiklarini belirten gençler istisare bulusmalarinin her iki taraf için de oldukça verimli geçtigini söylediler.
Kaynak: İHA