Baskan Bilgin'den Çiftçilere Mazot Destegi

Akaryakit fiyatlarinin her geçen gün zamlandigi bugünlerde Saruhanli Belediye Baskani Zeki Bilgin’den çiftçileri sevindirecek bir hamle geldi. Saruhanli Belediyesi tarafindan 157 çiftçiye 50’ser litre mazot yardimi yapildi.

Baskan Bilgin'den Çiftçilere Mazot Destegi
Saruhanli Belediyesi, toplam arazi miktari 10 dönümün altinda olan çiftçilere arazilerini isleyebilmeleri amaciyla bir defaya mahsus 50 litre mazot yardimi yapti. Basvuru sartlari kabul edilen toplam 157 çiftçiye 7 bin 850 litre mazot verildi.

Saruhanli Belediye Baskani Zeki Bilgin, ilçedeki bir akaryakit istasyonunda düzenlenen mazot dagitiminda yaptigi konusmada traktör, sebze fidesi, bugday tohumu ve zeytin kasasi gibi yardimlarin ardindan simdi de çiftçilere mazot yardiminda bulunduklarini ifade etti.

Yaptiklari çalismayla toplam arazi miktari 10 dönümden fazla olmayan dar gelirli ihtiyaç sahibi çiftçilere arazilerini isleyebilmeleri amaciyla bir defaya mahsus 50 litre mazot verdiklerini ifade eden Bilgin, sunlari kaydetti:

"Saruhanli ilçemizin ekonomisi tarima dayaniyor. Bizlerde zaman zaman çiftçilerimizi desteklemek için çesitli projeleri hayata geçiriyoruz. Üretimin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Bu dogrultuda Subat ayi meclis toplantimizda, çiftçilerimize mazot yardimi yapmak için karar aldik. Bugün bunu hayata geçiriyoruz. Pandemi sürecinde, tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de üretim ve kitlik sikintisi yasandi. Bu nedenle üretmek zorundayiz, üretimde devamliligi saglamak zorundayiz. Bu yüzden çiftçi ve üreticilerimiz de desteklenmesi gerektigine inaniyoruz."

Hayata geçirdikleri uygulamanin çiftçi ve üreticilere hayirli olmasini dileyen Baskan Bilgin, "Çiftçi üretmezse kitlik olur ve toplum aç kalir. Bu nedenle çiftçilerimiz bas tacimizdir. Saruhanli Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin hizmetinde olmaya devam edecegiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Basvuru sartlari

Söz konusu yardimlardan faydalanmak isteyen üreticinin toplam arazi miktarinin 10 dönümü geçmemesi ve arazisinin Saruhanli ilçe sinirlari içinde olmasi gerekiyor.

Belediye Kirsal Hizmetler Müdürlügüne dilekçe ile yapilacak basvurularda ÇKS Belgesi ve Belediye Mali Hizmetler Müdürlügü’nden alinacak emlak kaydi ibraz edilecek.
Kaynak: İHA