Ahlat Belediyesinden Iftar

Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar yemeginde siyasetçiler vatandaslarla bir araya geldi.

Ahlat Belediyesinden Iftar
Ahlat’ta düzenlenen iftar yemegine vatandaslar yogun ilgi gösterirken, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban ve beraberindekiler masalari dolasarak vatandaslarin sorunlarini dinledi. Daha sonra yapilan duanin ardindan iftar açildi.

Iftarin ardindan bir konusma yapan Milletvekili Kiler, “Son bir haftadir Bitlis’teyiz. Vatandaslarimizla, esnafimizla bir araya geliyoruz. Dünyada bazi sikintilar var. Tam pandemiden kurtulduk derken özellikle son dönemde yasanan Rusya-Ukrayna savasi dünyayi ekonomik olarak sarsti. Birçok üründe fiyat artislari yasaniyor. Inaniyorum ki dünyanin gözü önünde Türkiye Cumhurbaskanimiz önderliginde barisin mimarligini yapiyor. Insallah bayram sonrasi bu savas sulha kavusacak ve dünyada huzura kavusacak. Bunun için dua ediyoruz. Çünkü artik dünya küçüldü, Bir yerde savas varsa bunu hissetmemiz mümkün degil, fiyat artislarinda, akaryakitta, petrolde hissediyoruz. Dolayisiyla savasin bitmesi gerekiyor. Bu anlamda Cumhurbaskanimizin üstlendigi rol çok önemli. Tüm Avrupa liderimizi takdir ederek alkisliyor. Inaniyorum ki senenin kinci yarisindan sonra ekonomik olarak rahata kavusacagiz. Fiyatlarda bir istikrar olacak. Tabii bunu birlikte ve beraberlik içerisinde asacagiz. Biz bir ve beraber oldukça hiç kimse sirtimizi yere getirmeyecek. Güçlenen bir Türkiye var. Askeri ve savunma alaninda güçlenen bir Türkiye var. Allah’in izniyle bu devam edecek” dedi.

Baskan Çoban, tüm Islam aleminin Ramazani serifini kutlayarak, “Dünya birçok sikintiyi yasarken ülkemiz çok sükür her türlü sikintiyi bertaraf edecek kudrettedir. Bu vesileyle hükümetimizin ve devletimizin arkasinda dimdik duracagiz. Bu nedenle tüm hizmetlerimizde bizlere destek veren hükümetimize ve sayin vekillerimize tesekkür ediyoruz. Güzel hizmetler yapiyoruz ama bilin ki tüm bu hizmetlerin arkasinda hükümetimiz var. Ilçemiz Cumhurbaskanimizin da gözbebegidir. Ama bilin ki Ahlatlilar hepiniz bizim için kiymetlisiniz. Tekrar iftar programimiza hosgeldiniz” diye konustu.

Düzenlenen iftar programina Adilcevaz Belediye Baskani Necati Gürsoy, Ovakisla Belediye Baskani Abdurrahim Altindal, AK Parti Bitlis Il Baskani Engin Günceoglu, AK Parti Ahlat Ilçe Baskani Oguz Atilgan, MHP Bitlis Il Baskani Tekin Uçak, MHP Ahlat Ilçe Baskani Tahsin Gülsar, bazi sivil toplum kurulusu temsilcileri ve muhtarlar ile partiler ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA