4 Binin Üzerinde Hasta Hayvan Sifa Buldu

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvan hastanesi olan Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde 2022 yilinin ilk 3 ayinda 4 binin üzerinde hasta hayvan sifa buldu.

4 Binin Üzerinde Hasta Hayvan Sifa Buldu
Veteriner Fakültesi Bashekim Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Kamil Serdar Inal, "2022 yilinin ilk 3 ayina baktigimizda 2021 yilinda yakaladigimiz 25 bin hastanin çok daha üzerine çikacagimizi düsünüyoruz. Hasta potansiyelimizin büyük bir çogunlugu ortopedi ve travma hastalari olusturmaktadir. Bunun disinda yüksekten düsen kediler özellikle bu mevsimde çok sik olarak hastanemize getirilmektedir" dedi.

OMÜ Hayvan Hastanesi gelisen ve büyüyen kapasitesiyle sadece Samsun degil farkli sehirlerden gelen hastalara da hizmet vermeye devam ediyor. 7/24 açik olan OMÜ Hayvan Hastanesi bünyesinde bulunan 4 modern ameliyathane, 2 adet radyoloji ünitesi, 6 adet hasta bakim odasi, 6 adet izolasyon ünitesi, 2 adet yaban hayvani rehabilitasyon bölümü, 9 adet yogun bakim kabini, 2 adet endoskopi ünitesi, 2 adet, ultrason ve rutin biyokimya laboratuvari ile 2021 yilinda 25 bin 607 hasta hayvan bakti. Yine ayni zamanda 2021 yilinda 4 bin 471 acil hasta bakilan ve 953 cerrahi operasyon gerçeklestirilen hastanede cerrahi, dahiliye, dogum, Jinekoloji ve suni tohumlama anabilim dali ile birlikte toplamda 4 dalda gelen hastalar tedavi ediliyor.

Modern cihazlar, donanimli kadro

Hastane hakkinda bilgi veren Bashekim Yardimcisi Inal, "Hastanemize sadece Samsun degil çevre illerden Çorum’dan Amasya’dan hatta Rize’den bile hasta gelmektedir. Hastanemizde temelde 4 tane modern ameliyathanemiz bulunmaktadir. Bu ameliyathanelerden bir tanesi at ameliyathanesi, bir tanesi sigir ve çiftlik hayvanlari için ayrilan ameliyathane olmak üzere modern, gelismis 4 tane ameliyathanemiz bulunmaktadir. Bunlarin yani sira hastanemizde dijital röntgen ve bilgisayarli röntgen olmak üzere 2 adet röntgen ünitemiz bulunuyor. 2 adet de ultrason cihazimiz bulunmaktadir. Bunlara ek olarak hayvan hastanemizde veteriner hekim egitimine devam edilmektedir. Üniversitemizi tercih eden arkadaslardan 3. siniflardan itibaren klinige baslamaktadir. Klinige baslayan arkadaslara da rutin klinik dersleri veriyoruz. 4. ve 5. siniftan itibaren daha yogun olarak geliyorlar. Buradan donanimli olarak mezun oluyorlar. 2021 yilinda 25 bin hasta muayene edildi. Bu hastalarin 4 binden fazlasi acil klinigine geldi. Hastanemizde sadece gündüz hizmeti bulunmamaktadir. Ayni zamanda 7/24 acil hizmeti de bulunmaktadir. 2021 yilina baktigimizda yine hastanemizde bine yakin operasyon yapildigini görmekteyiz" diye konustu.



"Bu mevsimde en çok yüksekten düsen kediler geliyor"

Hasta potansiyeli hakkinda da açiklamalarda bulunan Inal, "Bu operasyonlar içerisinde rutin kedi, köpek kisirlastirilmalari bulunmasina ragmen aslinda hasta potansiyelimizin büyük bir çogunlugu ortopedi, travma hastalari olusturmaktadir. Bunun disinda yüksekten düsen kediler özellikle bu mevsimde çok sik olarak hastanemize getirilmektedir. Onun disinda büyük travmalara maruz kalmis hayvanlarin kiriklarini çesitli ortopedik ameliyatlarinda hepsini donanimli ekibimizle yapmaktayiz. Ayrica yabanci cisim yutan kedilerimizin ameliyatlari, büyükbas hayvanlarin mide ameliyatlari gibi temel cerrahi ameliyatlari yapiyoruz. 2022 yilinin ilk 3 ayina baktigimizda yaklasik 4 bin hasta gördügümüzü görüyoruz. 2021 yilinda yakaladigimiz 25 bin hastanin çok daha üzerine çikacagimizi düsünüyoruz" seklinde konustu.

Hayvan Hastanesi, bölgenin yogun ilgi ve talebine özverili sekilde cevap vermeye devam ediyor.
Kaynak: İHA