Istanbul'da Sahte Dolar Basan Çeteye Operasyon

Istanbul Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Istanbul merkezli 7 ilde sahte dolar basarak bir özel bankayi 180 bin dolar dolandiran çeteye operasyon yapti. Çok sayida kalpazan gözaltina alindi.

Istanbul'da Sahte Dolar Basan Çeteye Operasyon


Istanbul Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul merkezli 7 ilde sahte dolar basan bir kalpazan çetesine operasyon yapti. 29 süpheli hakkinda gözalti kararinin bulundugu operasyon çerçevesinde sabah erken saatlerde 29 adrese es zamanli operasyon yapildi. Özel harekat timlerinin de destek verdigi operasyonda süphelilere ait adreslere giren polis ekipleri uzun süre arama yapti. Hakkinda gözalti karari bulunan süphelilerin 14’ünün Istanbul’da oldugu diger süphelilerin ise il disinda bulundugu belirtildi. Öte yandan operasyon yapilan adreslerden Sancaktepe’de 1 kisi gözaltina alindi.

Kalpazanlarin bastiklari dolarlari özel bir bankanin ATM’sine yükledikleri ve ATM’lerin sahte dolari kabul ettigi belirtildi. Bankanin yaptigi incelemede ATM’lerdeki dolarlarin sahte oldugu belirlenince sikayetçi oldugu ve sikayet çerçevesinde yapilan fiziki ve teknik takip sonucu kalpazanlara operasyon gerçeklestirildi ögrenildi. Bankanin yaklasik 180 bin dolar zarara ugratildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA