Egirdir'de Turizm Haftasi Baslangiç Programi Düzenlendi

Türkiye’nin en büyük dördüncü gölüne sahip "sakin sehir" unvanli Egirdir Ilçesi, Turizm Haftasi’nin baslangiç programi düzenlendi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi programa Vali Ömer Seymenoglu, Kaymakam Adem Çelik, Belediye Baskani Veli Gök ve protokol üyeleri katildi.

Egirdir'de Turizm Haftasi Baslangiç Programi Düzenlendi
Açilis programi öncesi Egirdir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarinin açtigi stantlari gezen Vali Seymenoglu, rölyef, deri, minyatür kilim ve seramik eserlerini inceledi. Ardindan Yörük Çadirina konuk olan Vali Seymenoglu burada Abdullah ve Yasar Çakmak isimli ikiz kardeslerin sipsi ve baglamayla seslendirdikleri türkülere eslik etti.

Ardindan Turizm Haftasi açilis programina geçildi. Programdaki konusmasinda hedeflerinin Isparta’nin turizmden aldigi payi daha da yukari tasimak oldugunu söyleyen Vali Seymenoglu “Turizmi sadece il merkezi olarak düsünürsek maalesef yanlis yolda yürümüs oluruz. Isparta turizmde artik ben de varim diyor. Çünkü Isparta’miz on iki ilçesiyle; Tarihiyle, kültürüyle, dogasiyla, milli parklariyla, zirveleriyle ve kis turizmiyle turizmde artik ben de varim diyor. Elbette Isparta’miz geçmiste de turizmden belli bir pay aliyordu ama biz aldigimiz payin yeterli olmadigina inaniyoruz. Bizim hedefimiz bu tür etkinliklerle, hemserilerimizin de destegiyle ve gayreti ile önümüzdeki yillarda Isparta’da dört mevsim 12 ay turizmi yasayacagimiza inaniyoruz” dedi.

Egirdir Kaymakami Adem Çelik de yaptigi konusmada yeni sezonda Egirdir’in her yönüyle turizme hazir oldugunu kaydetti.

Konusmalar devam ederken Fly Isparta Yamaç Parasütü Kulübü üyeleri ise Egirdir Sivrisinden program alanina uçus gerçeklestirdiler. Yapilan konusmalarin ardindan halk oyunu ve mehteran takimi gösterisi izlendi.

Program sonunda mehteran takimi esliginde, yeniden düzenlenerek modern bir görünüme kavusan liman bölgesinden gezi teknelerinin baglandigi rihtima kadar yürüyüs yapildi.
Kaynak: İHA