Bayburtlu Kadinlar Üretimde Var Olmaya Devam Ediyor

Aydintepe Ilçe Halk Egitim Merkezi’ndeki kursiyer kadinlar Kuyumculuk Teknolojisi kursunda el yapimi takilar yaparak, hem vakit geçiriyorlar, hem de yaptiklari ürünleri satarak ev ekonomisine destek oluyorlar.

Bayburtlu Kadinlar Üretimde Var Olmaya Devam Ediyor
Imitasyon takilar yaptiklarini ve farkli illerden siparis aldiklarini söyleyen Usta Ögretici Dilek Çelik, Istanbul’dan bir bujiteriyle anlastiklarini, kursiyerleriyle birlikte siparisleri yetistirme gayreti içerisinde olduklarini belirtti.

Çesitli el emegi ürünler yaptiklarini ifade eden Çelik, "Burada biz imitasyon takilar yapiyoruz, kazaziye takilar yapiyoruz, çesitli igne oyalari gibi el emegi göz nuru diyebilecegimiz ürünler yapiyoruz. Trabzon hasiri ögrenmek isteyen arkadaslarimiz geliyor, onlarda hasir örmeyi ögrenip, hasir örüyorlar burada. Siparis isine yeni basladik daha 1 ay oldu, 2-3 kargo gönderdik, yaptigimiz takilar çok begenildi o yüzden devaminin gelecegini düsünüyoruz. Bütün her sey bizim elimizden çikiyor, bitiriyoruz ve satisa hazir hale getiriyoruz hiç zorlanmadan siparisleri yetistiriyoruz arkadaslarimizla birlikte. Burada hem ögreniyor, hem vakit geçiriyor, hem de ev ekonomisine destek olarak üretimde var oluyoruz" dedi.

Zamanini kursta geçirdigini ve meslek ögrendigini söyleyen kursiyer Esra Aktas, "Yaklasik 1 aydir bu kurstayim burada bos zamanlarimizi degerlendiriyoruz tamamen. Hem vakit geçiriyoruz hem de bir gelir elde ediyoruz. Kursta 10 kisiyiz, hepimiz ayni amaçla buradayiz. Bizim için çok faydali oluyor bir yandan is ögrenirken bir yandan da eglenceli vakit geçirip, taki tasarim yaparak meslek ögreniyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA