Sinop Kent Meydani Çalismalari

Sinop Kent Meydani Projesi çalismalari devam ediyor. Sinop sehir merkezinin son hali dron ile havadan görüntülendi.

Sinop Kent Meydani Çalismalari
50 bin 83 metrekare alani kapsayan Sinop Kent Meydani Projesi kapsaminda kent merkezi adeta santiyeye döndü. Tarihi surlarin gün yüzüne çikacagi projede, Sinop Belediye Binasi, Özakman Ishani, eski dispanser binasi, eski konservatuvar binasi, otopark alani ve çay bahçelerinin yikimi ardindan hummali çalisma sürüyor. Proje kapsaminda Iskele mevkiindeki kaldirimlarin yenileme çalismalarina da baslandi. Konuya iliskin açiklama yapan Sinop Milletvekili Dr. Nazim Mavis, meydan projesi kapsamindaki çalismalarin planlandigi sekilde devam ettigini söyledi.

Geçen günlerde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’u ziyaret ettiklerini belirten Mavis, görüsmede Kent Meydani Projesi’yle ilgili gelinen son asamayi da degerlendirdiklerini belirtti.



Projesi isleyisinin yavas gittigi yönündeki elestiriler

Belediye Baskani Baris Ayhan ise “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani’nin Sinop’a gelmesi ile gündeme gelen, bizim de bu kent ve bu kentin gelismesi için, kentin turizmine, tanitimina katki saglamasi için onay verdigimiz, çözüm ortagi oldugumuz Kent Meydani Projesi devam ediyor. Kent Meydani Projesi isleyisinin yavas gittigi yönünde elestiriler sikayetler var, dogrudur. Saha çalismasina müteahhit biraz geç basladi.

Bu proje 6’nci ayda ihaleye çikti, ihalesi tamamlandi. Temmuz ayinin ilk haftasinda müteahhit firma Sinop’a geldi ve insaata baslamak istedi. Bizim için tabii ki turizm sezonu olmasi nedeniyle temmuz, agustos, eylül hatta ekim aylarinda burada böyle bir çalismaya baslanmasinin Sinopluya zararinin olacagini, bizi zor durumda birakacagini düsünerek plan müellifinin sezon sonunda gelmesini talep ettik. Resmi müracaatimizi yaptik” dedi.

Kaynak: İHA