Samandag Belediyesinden Geri Dönüsüm Atagi

Hatay’in Samandag Belediyesi, evsel atik yaglarin çevreyi kirletmesinin önüne geçerek, geri dönüsüm yoluyla ekonomiye kazandirilmasi amaciyla bir firma ile protokol imzaladi.

Samandag Belediyesinden Geri Dönüsüm Atagi
Samandag Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün girisimleri ile imzalanan protokolü Samandag Belediyesi adina Samandag Belediye Baskan Yardimcisi Tahsin Demir imzaladi.

Proje kapsaminda ilçe genelinde tüm lokantalar, yemek üretim tesisleri, okul kantinleri, büfeler, otel mutfaklari, fast food satis noktalarindan çikan bitkisel atik yaglar toplanarak, doganin kirletilmesinin önüne geçilecek.

Protokol geregi Samandag Belediyesinin sorumluluk bölgesi içerisinde faaliyet gösteren isletmelerin ilgili firma ile is birligi içerisinde sözlesme imzalamalari ve yetkisiz firma ve sahislara bitkisel atik yaglarini teslim etmekten kaçinmalari gerekiyor. Aksi halde sözlesmesi olup da bitkisel atik yaglari düzenli olarak teslim etmeyen firmalara idari para cezasi uygulanabilecek.

Samandag Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Insan sagligini tehdit eden kimyasal, tibbi ve endüstriyel atiklar sinifina alinmis olan atik yaglar kanalizasyona döküldügünde kanalizasyon sisteminde tikanmalara, yer alti sularinda kirlilige, yüzey sularinda oksijen kalitesini düsürerek ekolojik dengeyi bozmaktadir.1 litre atik yagin 1 milyon litre suyu kullanilmaz hale getirdigi bilinmektedir. Sadece insani tehdit etmekle kalmayip sularda ve denizlerde yasayan balik ve diger canli türlerine de zarar vermektedir. Çevremizi, havamizi, suyumuzu ve topragimizi atik yaglardan korumak adina Belediyemiz Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlügünün yürüttügü geri dönüm projesi kapsaminda ilçemizde faaliyet gösteren isletme ve firmalarda biriktirilen bitkisel yag atiklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek geri dönüsüme kazandirilacak. Bu çalismalar ile hem çevremiz temiz olacak, hem suyumuz kirlenmeyecek hem de bunlar bilinçli bir sekilde toplanip ülke ekonomisine kazandirilacak" denildi.
Kaynak: İHA