Rusya'dan Ukrayna'ya Tehdit

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Rusya topraklarinda Ukrayna’nin sabotaj ve saldiri girisimleri oldugunu öne sürerek, “Sabotajlar devam ederse Kiev de dahil olmak üzere Rus ordusunun simdiye kadar uzak durdugu karar alma merkezleri vurulacak” dedi.

Rusya'dan Ukrayna'ya Tehdit
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Rusya Savunma Bakanligi Ukrayna’yi Rusya topraklarindaki tesislere sabotaj girisimleri konusunda tehdit etti. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna ordusunun Rusya topraklarindaki tesislere sabotaj ve bombardiman girisiminde bulundugunu öne sürerek, “Ukrayna birliklerinin Rusya topraklarindaki nesnelere yönelik sabotaj ve saldiri girisimlerini görüyoruz. Bu tür olaylarin devam etmesi halinde Rus Silahli Kuvvetleri, Kiev de dahil olmak üzere simdiye kadar uzak durdugu karar alma merkezlerini vuracak” dedi.

Rus ordusunun Ukrayna’daki faaliyetlerine de deginen Konasenkov, “Mariupol sehrinde bulunan ticari liman, Nazi olusumu ’Azov’ militanlarindan tamamen kurtarildi. Naziler tarafindan limandaki gemilerde rehin tutulan yabanci uyruklu kisiler de dahil olmak üzere tüm rehineler serbest birakildi. Kentte bulunan Ukrayna askeri birliklerinden ve Azov’dan geri kalanlar bloke edilerek kusatmadan kaçma firsatindan yoksun birakildi” ifadelerini kullandi.

Rus ordusunun yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna ordusuna ait 36 askeri nesneyi yok ettigini kaydeden Konasenkov, “Özel askeri operasyonun baslangicindan bu yana (Ukrayna’ya ait) 130 uçak, 103 helikopter, 244 uçaksavar füze sistemi, 447 insansiz hava araci, 2 bin 173 tank ve diger zirhli savas araçlari, 243 çoklu roketatar, 937 saha topçu silahlari ve havanlarinin yani sira 2 bin 82 adet özel askeri araç imha edildi” dedi.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Kaynak: İHA