Hatay'da 'Bir Lokma Bin Sofra' Temasiyla Iftar Programi

Hatay Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan “Bir lokma bin sofra” temasiyla iftar programi düzenlendi.

Hatay'da 'Bir Lokma Bin Sofra' Temasiyla Iftar Programi


Antakya’da bir restoranda düzenlenen iftar programina, Hatay Valisi Rahmi Dogan, Vakiflar Genel Müdür Yardimcisi Rifat Türker, Vali Yardimcilari, il müdürleri ile destek gören aileler katildi.

Vakiflar Genel Müdür Yardimcisi Rifat Türker burada yaptigi konusmasinda, bu tür faaliyetleri kültürümüzün, tarihimizle medeniyetimizin ihyasi ve insasi yolunda atilmis kiymetli adimlar olarak gördügünü ifade etti.

Vakiflar müdürlüklerinin, toplumda sosyal refahin saglanmasi, kültürel bozukluklarin giderilmesi, ekonomik dengenin saglanmasi, kisaca toplum düzeninin olusturulmasinda önemli bir görev ifa eden kurumlar oldugunu ifade eden Türker, “6000 adet Vakif Kültür varligini insa ve ihyasi gerçeklestirilmistir. Ayrica, yurt genelinde muhtaç durumda bulunan 7500 yetim, engelli ve muhtaç vatandasimiza 1474 lira aylik verilmekte, 50 bin ihtiyaç sahibi aileye 15 kalem üründen olusan gida paketi her ay adrese teslim edilmektedir. 15 bin ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerimize aylik 200 lira ve 7 bin 500 yüksekögrenim ögrencisine de aylik 650 lira burs yardimi yapilmaktadir. Dün oldugu gibi bugünde vakiflar: vakif kurucularinin iradesi ve tercihleri dogrultusunda faaliyetlerini sürdürmekte, essiz mirasi gelecege tasimak için çalismaktadir.” ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayinin birligin, beraberligin ve dayanismanin yogunlastigi günler oldugunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Dogan da, “Vakif geleneginden gelen bir milletin evlatlariyiz. Ülkemizin çesitli yerlerinde ecdadin yapmis oldugu vakif eserlerinin gördügümüzde gurur duymaktayiz. Vakif eserlerini yasatmak için hükümet olarak ciddi yatirimlar yaptik. Özellikle son 20 yilda yikilma asamasina gelen ve harap vaziyette bulunan eserleri tekrar ayaga kaldirilmasi için hükumet olarak ciddi kaynak ayirdik ve bunlarin bir çogunu restore ettik. Restore etmeye de devam ediyoruz. Bu eserler bizlere ecdadimizdan emanet, bizler de bu eserleri çocuklarimiza ve gelecek nesillere aktarmakla mükellefiz.” dedi.

Kaynak: İHA