Iftar Sofralari Büyükorhan'da Kuruldu

Bursa Büyüksehir Belediyesi, salgin sebebiyle 2 sene ara verdigi iftar programlarini Harmancik’in ardindan Büyükorhan’da da sürdürdü.

Iftar Sofralari Büyükorhan'da Kuruldu
Ramazan ayinin manevi iklimini herkesin hissedebilmesi için farkli programlar düzenleyen Büyüksehir Belediyesi, Harmancik’in ardindan Büyükorhan’da düzenledigi iftar programiyla ilçe halkini ayni sofra etrafinda bulusturdu. Büyükorhan belediye binasi önündeki kapali pazar alaninda organize edilen programa, ilçe halki yogun ilgi gösterdi.

Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Murat Demir, Büyükorhan Belediye Baskani Ahmet Korkmaz, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulas Akhan, Büyükorhan Kaymakam Vekili Furkan Öztürk ve siyasi parti temsilcilerinin de katildigi programda, ezanlarin okunmasiyla birlikte alani dolduran yüzlerce kisi oruçlarini hep birlikte açarak dua etti.

Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Murat Demir, bu sene Ramazan ayini birlik ve beraberlik içerisinde, ayni sofralari paylasarak idrak edebilmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi’nin 17 ilçede dur durak bilmeden çalistigini belirten Murat Demir, merkez ilçelerdeki her türlü konforun Büyükorhan’da da olmasi için sürekli projeler gelistirdiklerini ifade etti.

Büyükorhan Belediye Baskani Ahmet Korkmaz, bereketli iftar sofralarinda gencinden yaslisina herkesi bulusturan Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti. En son 2019 yilinda toplu iftar ve sahur programlari düzenlendigini hatirlatan Korkmaz, 2 senelik özlemin ardindan tekrar bir araya gelmenin hazzini yasadiklarini ifade etti.

Iftar programi, oruçlarin açilmasinin ardindan Meddah ve Karagöz gölge oyunu gösterileriyle devam etti. Çocuklar, gösterileri büyük bir ilgiyle takip etti.
Kaynak: İHA