EGIAD'dan Enerji Için Check-Up Projesi

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), enerji kaynaklarinin hizla tükendigi ve sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufunun büyük önem kazandigi günümüzde, enerji israfina dur diyebilmek adina bir günes enerjisi ekipmanlari tedarikçisi firma ile protokol imzaladi.

EGIAD'dan Enerji Için Check-Up Projesi
Is dünyasinin artan enerji maliyetlerinden ötürü çikmaza girmemesi için çözüm yollari arayan Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), "Enerji Check-Up" projesiyle üye firmalar çerçevesinde enerji tasarrufuna dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla merkezi Izmir Bayrakli’da bulunan bir günes enerjisi ekipmanlari tedarikçisi firma ile protokol imzaladi.

“Enerji Check-Up projemizi tekrarlamaktan çok mutluyuz”

EGIAD’in Alsancak’taki merkezinde gerçeklestirilen protokol töreninde konusan EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, kaynaklarin hizla tükendigine, sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufunun büyük önem kazandigina dikkat çekerek, "Enerji tasarrufu hepimiz için büyük önem tasiyor. Küresel isinma, sanayilesme ve artan dünya nüfusu sonucu enerji açigi büyürken, enerji kaynaklari da buna bagli olarak hizla tükendi. Ukrayna-Rusya savasi da bu maliyetleri daha da arttirdi. Enerji darbogazinin asilmasi ve enerjinin daha verimli kullanilmasi için herkese büyük sorumluluklar düsüyor. EGIAD’da dönemler arasi devamlilik esastir. Biz de 12. dönem 2013 yilinda yapilan Enerji Check-Up projemizi tekrarlamaktan çok mutluyuz" dedi.



“Enerji verimliliginde ciddi artilar yasanabilecek”

Enerji Check-Up projesine büyük ihtiyaç dogdugunu belirten Yelkenbiçer söyle konustu: "Enerji kaynaklari tükendikçe enerji fiyatlari da hizla yükseliyor. Dolayisiyla enerji tasarrufunun önemi ve gerekliligi geçtigimiz her gün daha iyi anlasilan bir kavram olarak karsimiza çikiyor. Üretim maliyetlerini düsürmek ve rekabet gücünü artirmak amaciyla olusturdugumuz "Enerji Check-Up" projesi de iste bu amaçla bugün imzaladigimiz bu anlasma ile start aliyor. Böylelikle Izmir’de yer alan akredite bir firma ile is birligine imza atarak, üyelerimizin daha verimli enerji kullanimi ve tasarrufu için hiçbir bedel ödemeyecekleri önemli bir hizmeti baslatmis oluyoruz. Proje dahilinde, üyelerimizin sirketlerinde ücretsiz olarak Enerji Check-up faaliyeti yürütülerek, kurumsal bazda, enerji verimliliginde ciddi artilar yasanabilecek."

“Yeni bir enerji bakis açisi olusturacagiz”

Merkezi Izmir Bayrakli’da bulunan ve faaliyetlerini günes enerjisi ekipmanlari tedarikçisi olarak sürdüren firmanin genel müdürü Sertaç Yilmaz ise enerji verimliliginin rekabet gücünü artirdigina dikkat çekerek, "EGIAD bu projeyle çevre bilinci yüksek bir dernek olarak kendisini ortaya koymustur. Bu konuda duyarli bir sivil toplum kurulusu oldugunu bir kez daha kanitlamistir. Bu proje ile temelden tepeye kadar, sirkete, fabrikaya, dünyaya daha verimli ve faydali yeni bir enerji bakis açisi olusturacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA