Baskan Eroglu, Ögrenci Evinde Ocak Basina Geçti

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, ögrenci evinde mutfaga geçip ögrencilere kendi elleriyle sahur yemegi yapti.

Baskan Eroglu, Ögrenci Evinde Ocak Basina Geçti
Gençler ve ögrencilerle her platformda bir araya gelen Baskan Eroglu, sahuru üniversite ögrencileri ile birlikte yapti. Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden ögrencilerin evlerine konuk olan Baskan Eroglu, ögrencilerle sohbet etti. Ögrencilere kendi elleri ile hazirladigi sahur menüsünü ikram eden Baskan Eroglu, ögrencilerden tam not aldi.

Ögrencilik yillarina döndü

Oldukça samimi bir ortamda gerçeklesen ve renkli anlarin yasandigi sahur programinda ögrencilik yillarina dönen Baskan Eroglu, sahur bereketini ögrencilerle birlikte yasadi. Ögrencilerle birlikte sahur yapmak için kollari sivayan Baskan Eroglu, kendisinin de çok sevdigi, ögrenci evlerinin vazgeçilmez yemegi maydanozlu yumurta yapti. Tokat’a özgü bez sucugu ve tereyagli çökelek sündürmesini de yapan Baskan Eroglu, ögrencilerle birlikte sahur yapti. Ramazan ayinin bereketinin tüm hanelere isledigini belirten Baskan Eroglu, nazik misafirperverlikleri için ögrencilere tesekkür ederek, “Emre ve Can kardeslerimizin ögrenci evlerine geldik. Sahur menüsünü de ögrenci kardeslerimiz için kendi ellerimizle hazirladik. Ögrencilik yillarimizi yad ettik. O yillara gittim, arkadaslarimizla birlikte hazirladigimiz sofralar aklima geldi. Annem çok güzel maydanozlu yumurta yapardi. Ben de çok büyük bir zevkle yerdim. O menü geldi aklima ve ögrenci kardeslerimizle onu paylasmak istedim. Ara ara evde de bu menüyü kendim hazirliyorum. Ailelerinden uzakta egitim gören bütün ögrenci kardeslerimiz bizim emanetimiz, emanete her daim sahip çikmaya devam edecegiz. Ramazan ayinin bereketi sahurda, sahurun bereketi de ögrenci kardeslerimizin sofralarindadir. Sahurdan büyük bir mutluluk duydum. Muhabbetleriyle sahurumuzu senlendiren genç kardeslerime tesekkür ediyorum. Sofralarimizin bereketi daim olsun” dedi.



"Baskanla sahur yapacagim aklima gelmezdi"

Gaziosmanpasa Üniversitesi 3. sinif ögrencisi Emre, Keskekoglu, “Tokat’a gelip, Belediye Baskani ile sahur yapacagimi söyleseler inanmazdim, su an çok mutluyum. Baskanimiz sahurda misafirimiz oldu ve kendi elleriyle bizlere sahur menüsü hazirladi. Hazirladigi yemekler gerçekten çok lezzetli idi. Tokat’a ait yöresel yemekleri pisirmeyi pek fazla bilmiyoruz, ama baskanimiz bugün bize bunu tattirdi. Bir yandan da nasil yapmamiz gerektigi noktasinda pratik, püf noktalari söyledi.

Bu mübarek gün ve gecede sahuru bizle yaptigi için belediye baskanimiza tesekkür ediyoruz. Soframiza ortak olduklari için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA