Vali Epcim Polis Evinde Düzenlenen Iftara Katildi

Bayburt’ta Türk Polis Teskilati’nin 177’nci kurulus yildönümü ve 10 Nisan Polis Günü dolayisiyla Polis Evinde iftar programi düzenlendi.

Vali Epcim Polis Evinde Düzenlenen Iftara Katildi
Sehit polislerin ailelerinin onur konugu olarak bulundugu iftarda Vali Cüneyt Epcim ile esi Büsra Epcim, Garnizon Komutani Topçu Albay Zekeriya Tosun, Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur ve esleri yer aldi.

Sehit aileleri ve gazilerin özel konuk olarak agirlandigi iftar programinda tutulan oruçlar dualar esliginde açildi. Vali Epcim, iftarini 2016 yilinda Sirnak’ta düzenlenen terör operasyonlarinda sehadete erisen Polis Özel Harekât Ömür Erbay’in anne ve babasiyla gerçeklestirdi. Sehit Erbay’in annesi Nese ve babasi Turgut Erbay’in agirlandigi masada Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur’da yer aldi.

Iftar sonrasi sehit aileleri ve gazi polis memurlarina katilimlari dolayisiyla tesekkür eden Vali Epcim, tüm Emniyet Teskilati’nin da 10 Nisan Polis Günü’nü kutladi.

Vali Epcim sehit aileleriyle bir arada olmaktan her zaman mutluluk duyduklarini ifade etti.

Degisik vesilelerle sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiklerini belirten Vali Epcim, “Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Devletimizin her zaman sizlerin yaninda oldugunu bilmenizi istiyoruz.” dedi.

Emniyet Teskilati’nin 177’nci kurulus yildönümü ve 10 Nisan Polis Günü’nün ülke genelinde çesitli etkinliklerle kutlandigini ifade eden Vali Epcim, “Il Emniyet Müdürümüz Ayhan Bodur’un sahsinda tüm Emniyet Teskilati’mizin 10 Nisan Polis Günü’nü tebrik ediyorum. Daha nice yillara diyor, Devlet-i Ebed Müddet diyenlere buradan selam gönderiyoruz. Sehitlerimizi hayir ve rahmetle yad ediyoruz.” degerlendirmesinde bulundu.

Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur ise pandemi kosullari nedeniyle aileleriyle bir araya gelme firsati elde edemediklerini dile getirdi. Bu dönemde iki Ramazan ayini geride biraktiklarini kaydeden Bodur, daha sik bir araya gelmeyi arzu ettiklerini söyledi.



Düzenlenen iftar programiyla bu temennilerinin gerçeklestigini belirten Bodur, “Bizi kirmadiniz geldiniz. Hepinize sükranlarimi sunuyorum. Bizim için kiymetlisiniz, özelsiniz. Siz özel ve kiymetli oldugunuz için biz burada rahatiz. Size hizmet etmekten onur duyuyoruz. Her zaman emrinizde oldugumuzu hissettirdigimizi düsünüyorum. Nice özel günlerde böyle bir araya gelme ümidindeyiz. Hepinize geldiginiz için tekrar sükranlarimi sunuyorum.” ifadelerini kullandi.

Iftar programi yapilan duanin ardindan sona erdi. Program sonrasi Vali Cüneyt Epcim ile Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, sehit ailelerinin yanina gelerek hal hatirlarini sordu.

Iftar programinda ayrica Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel, Sehit Polis Özel Harekat Serkan Saka’nin aile yakinlari, Sehit Polis Memuru Hamit Sahin’in aile yakinlari, Sehit Polis Memuru Gürcan Yavuz’un babasi Tursun Yavuz, 15 Temmuz Gazisi Polis Memuru Can Gülsever ile ailesi ve emniyet personeli de yer aldi.
Kaynak: İHA