Çavuslu Halkinin Çöp Tepkisi Devam Ediyor

Giresun’un Görele ilçesine bagli Çavuslu Beldesi sakinleri, beldelerinde bulunan Kati Atik Bertaraf Tesisi ile ilgili tesis yetkililerinin “Çevreye Duyarli Tesis” baslikli açiklamalarinin gerçegi yansitmadigini ileri sürerek tepki gösterdiler.

Çavuslu Halkinin Çöp Tepkisi Devam Ediyor
Konuyla ilgili bir açiklama yapan Çavuslu Beldesi Merkez Mahalle Muhtari Selim Hamzaoglu, ”Çavuslu Beldemizde bulunan Kati Atik Bertaraf Tesisi ile ilgili tesis yetkilileri geçtigimiz günlerde basinda “Çevreye Duyarli Tesis” diye yaptiklari açiklamalar gerçegi yansitmamaktadir. Her haliyle burada bir çevre katliami yasanmaktadir. Beldemiz yasanmaz hale gelmistir. Tesisten kaynakli sizinti sulari çözülmüs degil ve koku halen devam ediyor. Çevreye ve Çavuslu halkina çok büyük zarar veriyor. Çavuslu halki içme suyunu tasima ile karsilamaya devam ediyor. Tesis yetkilileri çöp tesisinden elektrik üreterek 5 bin 500 haneye elektrik verdiklerini çevreye ve dogaya herhangi bir zarar vermediklerini açikliyorlar. Burada kamuoyunu yaniltiyorlar. Bu tesiste iki yil önce elektrik üretilmesi için ihale edildi ancak biz üretilen elektrigi degil çöpün çevreye hala zarar vermeye devam ettigini görüyoruz. Çavuslu’daki sikintiyi çözmüs degil çevreye dogaya hala zarar vermeye devam ediyorlar” dedi.



“Elektrik üretilirken, çevremizin kirletilmesine göz mü yumalim?”

Beldede esnaflik yapan Eyüp Özdemir ise, “Kaç senedir bu çöp davasindan çektigimiz çileyi ancak biz biliriz. Bu konuda Çavuslu Beldemizin sesini duyan olmadi. Zaman zaman gelen bakanlarimiz, milletvekillerimiz bizlere umut verdi her defasinda gördükleri karsisinda bu sorunun çözülmesi gerektigini söyledi ve talimat verdi. Geldigimiz noktada ise, bir sonuca ulasmadigi ortadadir. Bir beldeyi yasanmaz hale getiren çöp tesisini sirin göstermek, faydali oldugunu anlatmak için üretim yapiliyormus gibi açiklamalar yapiliyor. Sormak isterim yillarca da Giresun Aksu mevkiine çöp döküldü orada niye elektrik üretilmedi. Elektrik üretiliyor, üretilecek diye kamuoyunu yaniltmaya kimsenin hakki yoktur. Burada biz çöp tesisinin yerinin uygun olmadigini savunuyoruz ve karsiyiz. Bir tarafta elektrik üretiliyor denilirken, diger tarafta içme sularimizin, çevremizin kirletilmesine göz mü yumulmalidir” ifadeleriyle tepki gösterdi.
Kaynak: İHA