Ata Tohumlari Burhaniye'de Üretilecek

Burhaniye Belediyesi, yerli ve organik üretimi desteklemek ve gelecek nesillere tasimak için, Ata tohumu takas zincirini, Nilüfer Belediyesinin tohumlariyla baslatti. Burhaniye’nin bereketli topraklarina tekrardan can vermek, yerli tohumu gelecege tasiyarak saglikli ve zengin yarinlar birakmak adina, Burhaniye Belediyesi tohum takas zincirini baslatti.

Ata Tohumlari Burhaniye'de Üretilecek
Projenin ilk ayagi Bursa Nilüfer Belediyesi tarafindan üretilen Ata tohumlariyla atildi. Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler’in Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ile bir araya gelerek baslattigi proje de Ata Tohumlari, Burhaniye topraklarinda üretilmeye baslanacak. Yaklasik 500 çesitten olusan Ata Tohumlarinin Burhaniye topraklarinda yetistirilmesi için baslatilan proje için Nilüfer Belediye Baskani yaninda getirdigi sembolik tohumlari Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler’e verdi. Burhaniye Belediyesi tarim arazilerinde ve yerli çiftçiler tarafindan üretilecek tohumlar Baskan Ali Kemal Deveciler tarafindan teslim alindi. Ata tohumlarinin çiftçinin yüzünü güldürerek, destekçisi olacagini ifade eden CHP’li Baskan Deveciler, Belediye olarak 250 dönüm tarim alanlari oldugunu ve bu tohumlari ekerek çiftçilere katki saglamis olacaklarini söyledi.

Buna bagli olarak 52 dönümlük bir sera projesinin de tamamlanmak üzere oldugunu belirten Baskan Deveciler, bu vesileyle organik tarimla birlikte ata tohumlarinin gelecek nesillere ulasmasi için çalisacaklarini söyledi.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ise, 500 dönümlük arazide bu fidanlari yetistirerek çiftçilerin daha saglikli ürünler elde etmelerini sagladiklarini belirtti.

Baskan Erdem, düzenledikleri Tohum Takas Senlikleriyle de Ata Tohumlarini vatandaslara dagittiklarini söyledi.

Baskan Erdem Ayrica Nilüfer’de aromatik bitkilerde yetistirerek çiftçilere dagittiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA