NTO'dan Kadinlara Özel Kutlama

Aydin’in Nazilli ilçesinde Ticaret Odasi Kadin Girisimciler Kurulu öncülügünde 8 Mart Dünya Kadinlar Günü Programi düzenlendi.

NTO'dan Kadinlara Özel Kutlama


Nazilli Ticaret Odasi’nda düzenlenen programa Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, esi Aylin Arisoy, Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan’in esi Asli Özcan, Aydin TOBB Kadin Girisimciler Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Esen Türker, Komite Üyeleri, Siyasi Partilerinin Ilçe Kadin Kollari Baskanlari, STK’larin kadin dernek baskanlari, kurum ve kuruluslarin kadin amirleri katildi.



Etkinligin açilisinda konusan Nazilli Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Nuri Arslan, kadinlarin sadece yilin bir gününde hatirlanilmamasi gerektigini ifade ederek: “8 Mart’in tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de kadinlarin hak, adalet, emek ve özgürlük mücadelesinin önemli günlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ancak kadinlara hak ettigi degerin verilmesi sadece tek bir günle sinirli kalinmamali. Aksi halde 8 Mart’ta yapilan tüm etkinlikler, söylenen güzel sözler eksik kalmaya mahkumdur. Bu konuda ne söylersek söyleyelim, maalesef dünyada her üç kadindan biri, hayatinin bir döneminde, siddetin bir boyutuyla tanismaktadir. Bu istatistik, bizi en fazla üzen toplumsal sorunlarimizdan birisidir. Sadece ülkemizde degil, tüm dünyada görülen siddet salginini ortadan kaldirmak için kararligimizi ortaya koymali, siddete karsi tek yürek ve tek akil olmaliyiz. Tüm kadinlarimizin 8 Mart Dünya Kadinlar Gününü kutluyor, programda emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Konusmalarin ardindan kadinlar için özel olarak hazirlanmis olan fotograf sergisi ve stand up gösterisi izlendi.
Kaynak: İHA