Basaran Ve Balikçi'dan Imza Günü

Balikesir’in Bandirma Ilçesinde Belediye tarafindan 8 Mart Dünya Kadinlar Günü etkinlikleri kapsaminda Bandirmali 101 yasindaki yazar Pakize Basaran ile Gazeteci-Yazar Önder Balikçi’nin söylesi ve imza günü yapildi.

Basaran Ve Balikçi'dan Imza Günü
Bandirma Belediyesi’nin “8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü” kutlama programi kapsaminda, Santral Kültür Merkezi’nde gerçeklesen etkinlikte Pakize Basaran, 16’inci kitabi olan “Daha Ne Olsun”u, Önder Balikçi ise Pakize Basaran’in biyografisini anlattigi “Edebiyatimizin Gülen Yüzü: Pakize Basaran” kitabini imzaladi. Söyleside Pakize Basaran, çesitli anilarini anlatip, siirlerinden bazilarini da seslendirdi. Etkinlik sirasinda Bandirma Belediye Baskani Av. Tolga Tosun da, Basaran’in, “Bandirma Güzel Sehrim” isimli siirini okudu. Etkinligin sonunda Pakize Basaran’in plaketini Bandirma Kaymakami Engin Aksakal, Önder Balikçi’nin plaketini ise Belediye Baskani Av. Tolga Tosun verdi.

21 Mayis 1921’de Bandirma’da dogan Pakize Basaran’in yayinlanmis 16 kitabinin yani sira 40’in üstünde radyofonik piyesi ve bestelenmis siirleri bulunuyor.
Kaynak: İHA